Raamdecoratie en binnenzonwering

om licht inval te creëren in huis worden er ramen geplaatst in huizen. Dit zorgt voor ruimte, gemak en comfort. Uit onderzoek is gebleken dat licht in huis een positieve werking heeft op lichaam en geest. Ramen zijn verkrijgbaar in enkelglas en dubbelglas. Enkelglas wordt tegenwoordig amper meer gebruikt. Dit omdat het slecht issoleert. Tegenwoordig maken de meeste bedrijven die glas zetten gebruik van dubbel glas. Dit om warmte vast te houden wat niet naar buiten mag en vocht buiten te houden wat niet naar binnen mag. Veel glas in een woning kan ook nadelen hebben. Het vergt veel schoonmaakwerk, veel vlekken zijn op ramen te zien doordat het doorzichtig is. Maar ook kan het, indien het mooi weer is, erg warm worden binnen de muren.

Raamdecoratie voor in Nederland

In Nederland zijn het aantal dagen van hitte en veel zon stukken lager dan in landen als Spanje en Portugal. Toch wordt er ook in Nederland veel gebruikt gemaakt van producten die de warme tegen kunnen houden. Dit kan zowel van binnen- als van de buitenkant. Binnenzonwering als raamdecoratie kan uitstekend licht en warmte tegengaan. Het is belangrijk om eerst het doel te bepalen waarom er zonwering/raamdecoratie opgehangen moet worden. In sommige gevallen is het ook enkel om privacy te waarborgen binnen huis. Voor elke wensen zijn ook andere soorten binnenzonwering nodig.

Voor slaapkamers en keukens zal een totaal andere vorm van raamdecoratie nodig zijn dan voor uw woonkamer of gang. Niet alleen de wensen spelen een rol. De consument verwacht ook een ruime keuze aan kleuren, maten, diktes en stoffen. Om aan de eisen van de consument te kunnen voldoen is een breed assoritment van belang. Daarnaast willen consumenten steeds vaker het totaalpakket afnemen bij bedrijven die de binnenzonwering kan plaatsen. Hierdoor zullen de producten op maat geleverd dienen te worden om de juiste kwaliteit te leveren.

Rolgordijnen als raamdecoratie

Rolgordijnen kunnen ook uitstekend gebruikt worden als zonwering. Een goede oplossing voor een betaalbare prijs. Om licht tegen te gaan wordt een donker rolgordijn geadviseerd, in het zwart, donker grijs of donker groen bijvoorbeeld. Om warme tegen te gaan kan er ook een lichte kleur gekozen worden. Breng goed in kaart wat de stand van het huis is ten opzichte van de zon. Ga vervolgens de ramen in kaart brengen die eventueel een raamdecoratie nodig hebben. Formuleer daarna voor elk raam de wensen en de eisen, en kijk goed hoeveel uren per de dag de zon zal schijnen tegen het betreffende raam. Ga vervolgens de keuze maken welke ramen een lichte – of donkere kleur nodig heeft om zo een goede offerte op te kunnen vragen. 

Voor meer info : http://4yourliving.nl/raamdecoratie-en-binnenzonwering/