Builds
Image default
Bedrijven

Een goede volautomatische koffiemachine

Hoe onderhoud ik mijn volautomatische koffiemachine goed?

Om uw volautomatische koffiemachine lang te kunnen gebruiken en genieten, moet u deze goed onderhouden. De meeste machines hebben nu automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s. De door de machine aangegeven ontkalkingen zijn in principe aanbevelingen. Maar je moet je bij hen houden. Regelmatige zorg loont zich

  • U kunt vertrouwen op een langere levensduur en een langere levensduur van uw machine.
  • De smaak wordt niet aangetast!
  • Het ontstaan en de belasting door gevaarlijke kiemen en schimmels wordt vermeden.

Elk model heeft verschillende reinigingsvereisten. Hierbij moeten de aanwijzingen in de desbetreffende technische handleiding worden opgevolgd. Voor de zekerheid moet u de belangrijkste elementen meerdere keren per week reinigen. Reinigingstabletten kunnen oliën, vetten en koffieresiduen betrouwbaar oplossen. Als deze in de machine blijven zitten, kan er zich schimmel vormen in het systeem.

De automatische reinigingsprogramma’s zijn een goede basis voor een schone volautomatische machine. De programma’s zijn niet voldoende voor een zorgvuldige reiniging. Een extra reiniging van de brouwerijgroep is ook belangrijk. Dit is echter alleen mogelijk als de brouwerijgroep kan worden verwijderd. Als de brewer (zeteenheid kan worden verwijderd) is het voldoende om deze onder heet water af te spoelen.

Het bonenreservoir kan na verwijdering ook eenvoudig met water worden gespoeld. Sommige machines zijn vaatwasmachinebestendig, wat een bijzonder comfortabele reiniging garandeert. Anders zijn warm water en een beetje afwasmiddel voldoende.

Gebruik bij het reinigen van het bonenreservoir geen reinigingsmiddelen, omdat koffie alle smaken en geuren aanneemt. Het is perfect voldoende om deze container met een huishoudelijke doek droog te vegen.

Hoe werkt de ontkalking van de volautomatische koffiemachine?

Door de manier waarop het werkt, wordt kalk verzameld in een volautomatische koffiemachine. De machines moeten ontkalkt worden om hun werking en levensduur niet te beïnvloeden. Dit gebeurt met behulp van een ontkalkingsprogramma. Dit wordt van fabrikant tot fabrikant verschillend opgelost. De uitgebreide instructies hiervoor vindt u echter in de gebruiksaanwijzing van de modellen. Voor de ontkalking moeten speciale ontkalkingsmiddelen worden gebruikt. Hier biedt elke fabrikant zijn eigen oplossingen aan. Bij het ontkalken moet je het zonder huishoudelijke middelen, zoals azijn, stellen. Azijn is zo agressief dat het de afdichtingen beschadigt. De door de fabrikanten aangeboden ontkalkingsmiddelen zijn verkrijgbaar in vloeibare of tabletvorm.

Als u in een regio met zeer hard water woont, kunt u een waterfilter gebruiken. Het wordt rechtstreeks in het waterreservoir ingebracht en zorgt ervoor dat de intervallen tussen de ontkalkingen langer worden. Elke volautomatische koffiemachine moet minstens vier keer per jaar ontkalkt worden.

Bekende fabrikanten van volautomatische koffiemachines

Gelegen in verschillende prijssegmenten, zijn er volautomatische koffieautomaten van vele fabrikanten. Ondertussen is het aanbod zo uitgebreid dat de selectie moeilijk is. Met name individuele fabrikanten hebben zich als toonaangevende merken gevestigd. Hier vindt u de belangrijkste merken die de volautomatische koffieautomatenmarkt momenteel te bieden heeft.

DeLonghi blinkt uit met een grote verscheidenheid aan producten en is met name succesvol in de sector van de 300 euro-automaten. Volgens dagelijkse spelinformatie is het marktaandeel van het bedrijf onder volautomatische machines 38 procent. Vooral de ECAM-apparaten zijn zeer gewild. De jaaromzet bedraagt ongeveer 1,6 miljard euro.

Miele blinkt vooral uit in het segment van de volautomatische koffieautomaten met zijn bijzonder hoogwaardige ontwerpen. De fabrikant gebruikt veel hoogwaardig roestvrij staal en zeer weinig kunststof. Ook de machines, vooral de inbouwmodellen, kosten enkele duizenden euro’s.

De volautomatische koffiemachines van WMF zijn voornamelijk te vinden in de gastronomie en hotels. Daarentegen zijn ze nauwelijks te vinden in het particuliere segment. Binnen korte tijd kunnen ze worden gebruikt om aanzienlijk meer kopjes te bereiden dan andere machines.

Melitta volautomatische koffiezetapparaten van Melitta zijn zeer populair en zijn te vinden in talrijke uitrustingsvarianten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. De fabrikant is aanwezig in een prijsklasse van 300 tot 1000 euro. De verkoopautomaten onderscheiden zich door hun moderne design.

Bosch. Het Duitse bedrijf Bosch werd in 1886 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de bekendste traditionele fabrikanten. De volautomatische koffiemachines van Bosch zijn qua constructie identiek aan de Siemens modellen. Bosch is voornamelijk vertegenwoordigd in het middensegment van 500 euro.

Siemens en Bosch bieden dezelfde volautomatische koffiemachines aan onder verschillende namen. Dat is niet het enige wat ze gemeen hebben: Siemens is ook een Duits bedrijf. Toen het in 1847 werd opgericht, was het iets ouder dan Bosch. In termen van prijs zijn de automaten tussen de 500 en 2300 euro waard.

De volautomatische koffiemachines van de Jura Jura genieten een uitstekende reputatie. De modellen van de fabrikant zijn te vinden in het midden tot hoge prijssegment. Tot op de dag van vandaag biedt de Jura geen goedkopere modellen aan. De machines staan bekend om hun bijzonder stille werking.

Philips / Saeco 2009 is officieel naar Philips gegaan. Sindsdien worden de volautomatische koffieautomaten onder verschillende merknamen en modelnamen verkocht. De volautomatische koffieautomaten van Philips bevinden zich voornamelijk in het lagere prijssegment tot een maximum van 600 euro.

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-volautomatische-koffiezetapparaten/