Builds
Image default
Bedrijven

Hoe werkt LED-verlichting?

Terwijl we op weg zijn naar een groenere toekomst, is een van de grote innovaties de ontwikkeling van verlichting met led panelen geweest. Hoewel niet veel mensen begrijpen hoe het echt werkt, hebben steeds meer mensen lampen in huis die zijn ontworpen om elektriciteit te besparen en een schonere lichtbron te bieden voor dagelijkse behoeften. Om te begrijpen hoe LED-verlichting werkt, moet je beginnen met waar het acroniem voor staat. LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Het is een halfgeleider die oplicht als er een elektrische stroom doorheen gaat. LED’s bestaan ​​eigenlijk al een tijdje in een of andere vorm en je zult misschien verbaasd zijn over het aantal verschillende alledaagse voorwerpen waarin de technologie wordt gebruikt. Het wordt gebruikt in digitale horloges en klokken, te vinden in je afstandsbediening apparaat, en samengebundeld ze produceren het beeld op je tv-scherm en ze verlichten zelfs verkeerslichten.

Waarom zijn led-lampen groener?

Ten eerste gaan ze langer mee en vormen ze dus minder problemen bij verwijdering en recycling. Ten tweede produceren gloeilampen het grootste deel van hun energie uit warmte, terwijl LED’s koel zijn om aan te raken en dit vertaalt zich in minder verspilde energie. Led-lampen zijn energiezuiniger. Een LED-lamp van 4 watt is bijvoorbeeld het equivalent van een standaard lamp van 25 watt. Het probleem met led-verlichting in de eerste dagen sinds het op de markt kwam, was dat het voor de meeste mensen veel te duur was. Sinds 2000, toen de prijs van halfgeleiders kelderde, kunnen veel huishoudens en bedrijven het zich echter veroorloven om ze te laten installeren zonder de bank te breken.

Waarom LED beter is dan gloeilampen

Vroeger gebruikten we gloeilampen. Deze lampen bevatten over het algemeen een opgerolde gloeidraad die heet werd als er elektriciteit doorheen ging en gloeide om licht te geven. Je herinnert je misschien heldere gloeilampen die de gloeiende gloeidraad binnenin lieten zien. Het probleem met deze lampen was dat ze niet erg milieuvriendelijk waren en een beperkte levensduur hadden. Het goede nieuws is dat LED’s meer dan 1.000 uur langer meegaan dan gloeilampen en beter fel licht kunnen produceren dan eerdere generaties verlichtingstechnologie.