Builds
Image default
Financieel

Huis kopen zonder vast contract

Als je van plan bent om dit jaar te gaan kijken voor een mooie koopwoning dan is het goed om te weten dat de regels rondom het kopen van een huis zonder vast contract iets versoepeld zijn. Dit om de huizenmarkt te bevorderen, zodat meer starters zich gaan mengen op de huizenmarkt en zodoende uiteindelijk een huis zullen gaan kopen.

Kan ik een huis kopen met een tijdelijk contract?

Het korte antwoord hierop is ja. Wel zijn er aanvullende eisen waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een hypotheek met tijdelijk contract. Zo is het mogelijk om een intentieverklaring op te stellen in samenwerking met je werkgever.

Een intentieverklaring is een verklaring vanuit de werkgever dat – indien werknemer goed blijft functioneren – men bereid is tot verlenging van het huidige contract. Dit wil overigens niet zeggen dat je direct recht hebt op een vast contract.

Mocht je – om wat voor reden dan ook – geen intentieverklaring kunnen krijgen, dan is er nog een mogelijkheid tot hypotheekverstrekking en dat is een opgave van je inkomen van de laatste drie jaar. Het laatste jaar geldt hierbij wel als belangrijkste jaar. De financiële instelling zal je laatste jaar van inkomen tellen als uitgangspunt. Dus mocht je toevallig een stuk minder zijn gaan verdienen, dan krijg je ook een veel kleinere hypotheek. Ook voor mensen die voor een uitzendbureau werken en bijvoorbeeld een fase a contract hebben, geldt de regel zoals hierboven beschreven.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Welke kredietvormen zijn er precies?

In vastgoed investeren leidt tot meer rendement over uw vermogen

Een autoverzekering simulatie invullen