Builds
Gezondheid

Ooglidcorrectie goedkoper bij de huisarts

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Een medische noodzakelijke ingreep wordt vergoed door de zorgverzekeraar. In alle andere gevallen wordt het als cosmetisch gezien en zijn de kosten voor de patient. Toch is het gebied tussen een  cosmetisch en medisch noodzakelijk behandeling niet altijd even duidelijk.

Gelukkig zijn er bewegingen gaande om de ooglidcorrectie weer terug in het basis pakket te stoppen. Tot die tijd is er veel geld te besparen door tarieven te vergelijken. De huisarts kliniek is dan zeker een optie.

 

 

Prijzen van ooglidcorrectie

Op de website Ooglidcorrectiekosten.nl zien we een overzicht van tarieven van de ooglidcorrectiebehandeling. Deze website vergelijkt de tarieven van vele klinieken, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten van een lift van je ogen.

  • De gooedkoopste behandeling in april 2015: € 595,- bij Natuurlijk Jong!
  • De duurste in het overzicht: € 1375, – bij Bergman Clinics.

Verschil in kosten voor de ingreep € 780,-!!!  Ongelofelijk als je bedenkt dat de meeste mensen dit zelf moeten betalen. Vooral de grote klinieken zijn duur. De marketing machine van deze klinieken doen helaas goed werk.

Mijn advies: neem de tijd voor het  zoeken en vergelijken van een goede kliniek, dit bespaart je veel geld.

 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Alleen medisch noodzakelijke behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. In alle andere gevallen zul je het liften van je ogen zelf moeten betalen. Gelukkig zien we steeds vaker huisarts klinieken die zich specialiseren zijn in het uitvoeren van vooral bovenooglidcorrecties.
Een behandeling door de huisarts is een interessant optie. In de bovengenoemde prijzen vergelijker zie je tarieven van de huisarts beginnen vanaf € 600.

Ben je wel bewust van het verschil in kwaliteit. Een ooglidcorrectie mag dan wel een kleine ingreep zijn. Toch blijft het een ingreep, waarbij complicaties mogelijk zijn. Helaas is er geen website/register waar je kan zoeken bij welke goedkope (huisarts) kliniek je het beste terecht kan voor kleine cosmetische ingrepen. Luisteren naar mond-op-mond reclame en lezen van veel reviews blijft daarom noodzakelijk.

 

 

Voor meer info : http://www.ooglidcorrectiekosten.nl/overzicht-prijzen-ooglidcorrecties/