Builds
Gezondheid

Zadelkruk voor een gezonde zithouding!

Digitalisering eist zijn tol!

In Nederland wordt door meerdere organisaties aandacht besteedt aan ons lichamelijk welzijn. En dit niet zonder reden. Gemiddeld worden we met zijn alle steeds zwaarder, leven ongezonder, zitten teveel en bewegen te weinig.

Een paar feiten op een rij:

  • 95% van alle Nederlanders hebben toegang tot internet
  • 40% gebruikt regelmatig tot vaak internet op zijn of haar werk
  • Gemiddeld brengen we meer dan 11 per week op internet door

 

Ondanks dat het gebruik van mobiele devices om te internetten sterk toeneemt, surft het merendeel van ons nog steeds op internet met de oude vertrouwde Personal Computer.

Gezond en fit op de werkvloer

Werknemers die dagelijks langer dan twee uur achter elkaar zitten zijn gebaat bij het inlassen van beweegmomentjes. Hierbij kunnen we denken aan mensen die werkzaam zijn in administratieve beroepen, de zakelijke en financiële dienstverlening of transportsector.

Beweegmomenten die gemakkelijk uitvoerbaar zijn:

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Verlaat je werkplek om te lunchen
  • Haal eens een kopje koffie voor je collega”s

 

Naast de noodzakelijke dagelijkse bewegingen wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan de juiste werkplek. Bureaustoelen worden zo ontworpen dat er een minimale kans is op lichamelijke problemen zoals lage rugpijn, pijn in nek- en schouders of ongemak in het zitvlak en bovenbenen. Dat dit een absolute noodzaak is blijkt wel uit het feit dat teveel werknemers zich ziek melden met één van bovengenoemde klachten.

Een goede bureaustoel is dus noodzakelijk. Helaas zijn deze over het algemeen erg duur en niet voor iedereen de juiste oplossing. Met asl gevolg nog steeds vervelende lichamelijke klachten.

Zadelkruk dé oplossing?

Naast regelmatig even pauzeren en bewegen zou een zadelkruk weleens een goede oplossing kunnen zijn. Een zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting(denk hier bijvoorbeeld aan het zadel van een paard) waardoor automatisch een goede stand van het bekken wordt gerealiseerd en afknelling van de benen wordt voorkomen. Hiernaast wordt je door de unieke vormgeving van de zadelzit min of meer gedwongen om in een gezonde en actieve houding te gaan zitten.

Een welkome bijkomstigheid is dat een zadelkruk geen grote investering betekent. Een goede zadelkruk hoeft niet duur te zijn laat u wel voor aankoop van deze verrijdbare kruk informeren door een specialist.

Goedkopezadelkruk.com is al jaren het betrouwbare adres voor betaalbare zadelkrukken en tabourets. Koop nu voordelig online met twee jaar garantie.

Webwinkel van Tabouret Benelux.

Voor meer info : http://www.goedkopezadelkruk.com/

Gerelateerde artikelen

Haardblokken geschikt voor gevoeliger luchtwegen of astmatische aandoening

Duizeligheid door stress oplossen met de Hulp van Nick de Waard coaching

Pillendoosje met alarm