Builds
Mode en Kleding

Van Chanel tot Bardot: Ballerina schoenen, ultieme klassiekers

Ballerina schoenen behoren tegenwoordig tot fashion essentials. Deze tijdsloze klassiekers zijn een leuk en comfortabel alternatief voor pumps. In al haar eenvoud is de ballerina schoen toch vrouwelijk en sensueel. Bovendien zijn ze goed te combineren met veel verschillende outfits. Maar waar komt de klassieke ballerina schoen vandaan?

Van balletschoen tot mode klassieker

Ballerina schoenen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geïnspireerd op balletschoenen. Ze zijn echter een stuk steviger en minder flexibel. Balletschoenen zijn gemaakt voor maximale buigzaamheid en bewegingsvrijheid van de voet. Ballerina schoenen zijn echter gemaakt voor comfort en ondersteuning tijdens het lopen. Ze zijn gericht op het leven van allerdag, niet voor met maken van een pirouette.

Wanneer de eerste ballerina schoenen zijn gemaakt is niet bekend. Wie ze populair maakte echter wel: Brigitte Bardot. Het Franse model, actrice en danseres had namelijk een voorliefde voor ballerina’s. Ze vroeg in 1956 een beroemde Franse fabrikant van ballet schoenen om een variant te maken voor allerdaags gebruik. Binnen korte tijd stond de ballerina op het verlanglijstje van elke modebewuste vrouw. Een makkelijke, comfortabele maar tegelijkertijd ook een pittige schoen. Iets wat paste bij de moderne vrouw. Niet alleen mooi, maar ook makkelijk genoeg om op het kantoor te kunnen dragen.

Klassiek Frans modemerk Chanel introduceerde een sjiekere en elegantere variant. Een tweekleurig model van leer. De witte variant met zwarte neus is het meest bekend uit de serie. De Chanel ballerina’s zijn een icoon geworden voor het merk. Chanel brengt nog steeds nieuwe varianten van hun klassieke lijn uit. Chanel schoenen zijn natuurlijk zeer prijzig.

Gelukkig zijn er ook betaalbaardere opties. Alle grote schoenenwarenhuizen hebben ballerina’s in huis. Voor wie op zoek is naar betaalbare klassieke ballerina’s is er gelukkig genoeg keuze. Ballerina’s zijn een type schoen dat in geen collectie mag ontbreken. Het kan in bijna elke situatie gebruikt worden. Een stijlvol, pittig schoentje dat vaak niet al te duur is. Dat laatste is ook een reden waarom ballerina’s sinds Bardot onverminderd populair zijn gebleven.

 

Voor meer info :