Builds
Sport

Tips om gezonder te gaan eten

 

Tips om gezonder te gaan eten

Gezonder gaan eten is voor vele mensen vaak één van de voornemens voor het nieuwe jaar. We zijn nu inmiddels alweer in Maart en dat betekent dat heel veel mensen nu dus gezonder zouden moeten leven. Echter verliezen vele mensen hier hun grip op en voor je het weet ben je zo weer een maand verder, zonder dat je dus echt gezond gegeten hebt. Dat is tamelijk zonde. Vandaar dit artikel, met tips en tricks om je gezonde levensstijl vol te houden.

 

Tip 1: Eet gevarieerd: door gevarieerd te eten weet je zeker dat je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt. Bekijk je eetpatroon per week. Zorg er daarbij wel voor dat je iedere dag fruit en groenten nuttigt. Daarbij is het belangrijk om genoeg andere voedingsstoffen binnen te krijgen, denk aan eiwitten, mineralen en vitamines. Elke dag thee met suiker drinken, is niet gezond. Dat geldt ook voor andere vaste rituelen. Doorbreek deze probeer op die manier toch steeds net iets anders te eten.

 

Tip 2: Een genoeg fruit en groente: Van kleins af aan wordt je vast al aangeraden dat het belangrijk is om iedere 2 stuks fruit te eten. Dat is nu je volwassen bent nog steeds belangrijk. Probeer verschillende soorten fruit uit. Bijvoorbeeld een appel & kiwi, banaan & appel, peer & frambozen en noem maar op. Probeer ook op het seizoen te letten. Eet ook genoeg groente, minimaal 200g per dag. Ook hier denk je erom dat je seizoensgroente neemt en zoveel mogelijk probeert te variëren.

 

Tip 3: Sla kant-en-klaar-maaltijden over: neem deze gewoon helemaal niet meer. Probeer altijd zo puur mogelijk te eten. Dit hoeft niet per se biologisch te zijn. Puur eten houdt in dat je alles zelf maakt en niks uit pakjes eet.

 

Dat waren de tips.

Meer weten over gezond eten?

Bezoek dan eiwit shake store!

 

Voor meer info : http://www.eiwitshakestore.nl