Builds
Vakantie

Bezoek de 3de grootste stad van Griekenland: Patras

Als je iemand bent die graag cultuur wilt opsnuiven van de locatie waar je op vakantie naartoe gaat  moet je zeker een vakantie naar Griekenland regelen en daarbij raden we je aan om dan Patras eens te bezoeken. De reden is dat Patras zoveel culturele bezienswaardigheden heeft met veel variatie, die we hieronder gaan bespreken.

Patras is de hoofdstad van de periferie West-Griekenland en is de 3de grootste stad van heel Griekenland en telt meer dan 200.000 inwoners.  De 2 bekendste bezienswaardigheden van Patras en waardoor Patras zo bekend is, zijn de havenstad en carnavalsstad,  in Patras is het grootste carnavalsfeest van heel Griekenland. Er zijn in Patras nog zoveel andere bezienswaardigheden zoals de grafkerk van de Apostel Andreas en de Charilaos Trikoupis , dit is de langste hangbrug in de wereld.

De haven van Patras heeft veerverbindingen naar Italië, de Loonische Eilanden, Piraeus en nog zoveel meer bestemmingen.  Door de jaren heen verminderde het verkeer van de haven in Patras doordat de haven in Piraeus zich meer en meer begon te ontwikkelen. Patras voerde bouwmaterialen, suiker en koffie in. Zelf voerde ze vooral zijde, leer en graangewassen uit. 

Het carnavalsfeest van Patras is één van de grootste carnavalsfeesten van Europa. In Griekenland wordt dit Apokries genoemd.   Het carnaval bestaat uit parades, feesten , kinderspelletjes en het zoeken naar verborgen schatten. Het carnaval duurt 2 maanden van 17 januari tot het begin van maart.

De Rio-Antirriobrug, ofwel de Charilaos Trikoupis Bridge is genaamd naar  diegene die de eerste plannen had om deze brug te bouwen.  Deze is de langste tuibrug  met meerdere overspanningen over de hele wereld.  Deze ligt over de Golf van Korinthe en verbind de 2 dorpjes Rio en Antirrio.

 

Indien Patras je niet iets lijkt om op vakantie te gaan, heb je nog zoveel andere plaatsen voor een vakantie griekenland zoals Athene, Nafplio, Delphi en nog zoveel meer. Bekijk dus zeker en vast deze link!

Voor meer info : http://vakantiegriekenland.nl/