Builds
Webdesign

Webapplicatie

Een webapplicatie is de naam die men gegeven heeft aan programma’s dat  je gebruikt via een webbrowser.  Een voorbeeld voor een webapplicatie dat vrijwel iedereen gebruikt is outlook.  Hiermee surf je gewoon naar de website en kan  je e-mail versturen en ontvangen via een brower.

Een webapplicatie kan tal van voordelen met zich meebrengen:

–          Hebben geen ingewikkelde installatieprocedures , je hebt alleen een webbrowser nodig. Dit is vooral bij grote  organisaties of bedrijven een groot voordeel.
–          Een webapplicatie neemt geen geheugen in op je computer.
–          Updates moeten niet door jezelf worden gedaan maar worden automatisch doorgevoerd.
–          Je kan ze makkelijk integreren in andere websites.
–          Ze zijn niet afhankelijk van een platform zoals Windows of Mac. Weeral omdat je ze in een webbrowser gebruikt.

Het brengt natuurlijk ook wel nadelen met zich mee die kunnen voorkomen:

–          Fout in toegangscontrole.
–          Fouten met authenticatie.
–          Fouten in configuratiebeheer.
–          Onvoldoende beschermde opslag.

 

Indien je interesse hebt om een webapplicatie te ontwikkelen kan je terecht bij Edit4u,  zij zijn een bedrijf die gespecialiseerd zijn hierin en hebben grote expertise in deze sector. Ook doen zij aan website ontwikkeling Zoetermeer.  We zullen even uitleggen welke stappen zij ondergaan bij de ontwikkeling van een webapplicatie.

De ontwikkeling bestaat uit 4 stappen. Ze beginnen met de wireframes, dit is de blauwdruk van de webbapplicatie.  Hier  gaat men kijken hoe het design er het beste uit kan zien en gaan ze hem zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken,  u krijgt te zien welke knoppen waar komen te staan enzovoort.

De Volgende stap is interactie ontwerp.  Het maken van een applicatie kan zeer complex zijn, daarom geven zij u een overzicht welk kleur, vormen ze waar gaan gebruiken.

 Vervolgens gaan ze de applicatie ontwikkelen en dit gaan ze doen aan de hand van de laatste  ontwikkelingen.

De laatste stap is dat men de webapplicatie regelmatig gaat testen  en kijken of er foutmeldingen of bugs zijn.  Wanneer de applicatie geen foutmeldingen geeft en aan jou behoeftes voldoen gaat men deze openbaar plaatsen voor het publiek.

Voor meer info : http://www.edit4u.nl/