Builds
Woning en Tuin

Hovenier offertes vergelijken

Bent u van plan om een hovenier in te schakelen voor het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw tuin. Dan is het aan te raden om diverse hovenier offertes uit uw regio aan te vragen. Het voordeel van een regionale hovenier is dat deze goede kennis heeft wat betreft de grondsoort in uw omgeving en het soort beplanting dat daar goed bij past. Daarnaast betaald u ook minder aan voorrijkosten omdat deze lokaal gevestigd is.

Wat vindt u precies terug in de hovenier offerte?

Doorgaans vindt u een aantal standaard onderwerpen terug in een hovenier offerte. Ten eerste wordt er in beschreven welke werkzaamheden de hovenier precies zal gaan uitvoeren. Daarnaast zal er ook een kostenraming worden weergeven die is gebaseerd op het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw tuin. In het geval van het ontwerpen van een tuin, dient er ook een uitgebreid kostenoverzicht van de verschillende materialen en tuin producten beschreven te worden.

De prijs van de hovenier offerte kan op diverse manieren worden berekend. Zo werken sommige hoveniers met een gesloten offerte, waarbij er van te voren een vast bedrag wordt besproken. Andere hoveniers hanteren een zogenaamde open offerte, waarbij er afspraken worden gemaakt met betrekking tot een uurtarief en waarbij de uiteindelijke offerte prijs dus pas achteraf wordt berekend. Het is echter wel van belang dat de gemaakte afspraken duidelijk beschreven worden in de offerte, zodat u maar ook de hovenier niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Let bij het vergelijken van de verschillende hovenier offertes daarbij op de volgende onderdelen: 

  • Geplande werkzaamheden: hierbij wordt precies beschreven wanneer de hovenier uw tuin komt ontwerpen, aanleggen of onderhouden en hoe lang hij hiermee bezig zal zijn.
  • Garantie: in de offerte hoort ook de garantietermijn te worden beschreven met betrekking tot de beplanting en tuin producten en materialen. Bekijk goed wat de garantie precies dekt.
  • Keurmerken: de hovenier kan zijn voorzien van een keurmerk. Op deze manier weet u zeker dat u een professionele en vakkundige hovenier inhuurt. Er zijn drie hovenier kwaliteitskeurmerken:
  1. Exclusief geselecteerd: hoveniers die zijn voorzien van dit keurmerk zijn van alle markten thuis en werken op een milieubewuste manier. De hoveniers die door het keurmerk zijn geselecteerd beschikken over een bovengemiddelde ontwerpkwaliteit.
  2. Groenkeur: hoveniers met een Groenkeur keurmerk bieden 12 maanden tuin garantie. Daarnaast heeft het keurmerk zeer klantvriendelijke algemene voorwaarden. U kunt daarnaast gebruik maken van de geschillencommissie mocht er toch een conflict ontstaan.
  3. Tuinkeur: hoveniers met dit keurmerk bieden een aantal basis zekerheden zoals goede service en deskundigheid.

 

Bent u van plan om een hovenier in te huren?

Vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk de hoveniers goed met elkaar. U bent zo namelijk in staat om aanzienlijk op hovenier kosten te besparen en tevens ook eenvoudig te kiezen voor de hovenier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Voor meer info : http://www.vindhovenier.be