Builds
Image default
Woning en Tuin

Inrichten van een overzichtelijke werkplaats

Voor elke klusser of doe-het-zelver is het belangrijk om zijn werkplaats juist in te richten. Dat betekent het begin van een handig en zorgeloos klusleven. Met een overzichtelijke werkplaats kan je makkelijk en overzichtelijk werken. Voor wie een schuurtje in de tuin of nog wat plaats in de garage heeft en daar een klusplaats van wil maken, kan in dit artikel wat tips lezen om het handig in te richten. 

Gereedschap

Het belangrijkst is om ervoor te zorgen dat je al het basisgereedschap hebt. Koop de onmisbare gereedschappen aan die je sowieso nodig zal hebben zoals een een boormachine, een hamer en een schroevendraaier. Het is ook handig om al enkele materialen bij de hand te hebben zoals schroeven, moeren en bouten, dan ben je altijd voorzien.

Om deze klusgerieven overzichtelijk te bewaren in de werkplaats, kan je ze coderen. Dat kan door bijvoorbeeld te kiezen voor een kleurencodering. Elk bakje met materiaal krijgt dan een andere kleur. Zo kan je dan weten dat je schroeven in het blauwe bakje kan vinden en slotbouten in het rode.

Ruimte

Bij het inrichten van je werkplaats moet je erop letten dat je ruimte kan creëren. Dan is de werkplaats veel overzichtelijker en het belangrijkste: dan heb je meer plaats om te klussen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Ten eerste kan je de muren benutten. Klop bijvoorbeeld nagels in de muur om gereedschap aan te hangen en hang bakjes op waar je rvs bouten en moeren en schroeven in kan doen. Dat kan je zelf maken of je kan een opbergrek kopen om aan de muur te bevestigen. Ten tweede kan je ook het plafond gebruiken. Ook hiervoor kan je zelf aan de slag gaan. Bevestig rails aan het plafond zodat je er dozen tussen kan hangen of hang een rek aan het plafond.

Voor meer info : https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Woning verhuren: vier gratis tips om huurders tijdig te laten betalen

Klussen met een afkortzaag

Veranda LED-spotset kopen? Webshop voor LED-verlichting