Builds
Woning en Tuin

Pelletkachel het nieuwe verwarmen

Pelletkachels zijn tegenwoordig zowel in Nederland als België sterk in opkomst. De pelletkachel is een moderne, automatisch gestuurde kachel waarin houtpellets worden verbrand. Deze houtpellets komen voort uit samengeperste houtresten. Door de ingebouwde cilinder binnen de kachel worden de pellets veilig en gecontroleerd verspreid en verbrand. Deze techniek zorgt er dan ook voor dat de kachel optimaal verbrand, waardoor er een zeer hoog rendement op behaald wordt. De pelletkachel zorgt dus voor dat uw woning op een zeer effectieve, betrouwbare én betaalbare wijze verwarmd wordt.

Maar waarom zou u een pelletkachel kopen? Wat zijn nou eigenlijk de voordelen? Een pelletkachel is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor het verwarmen van uw huis. De kachel kan door de verbranding van pellets een rendement behalen tussen de 80 tot 95%. Daarnaast zorgt de kachel voor een verlaging van CO2-uitstoot van ca. 90% t.o.v. bijvoorbeeld de CV ketel.

De gasprijzen zijn de laatste jaar flink gestegen. Er wordt dan ook verwacht dat dit de komende jaren nog meer zal stijgen. Wanneer u op houtpellets stookt heeft u hier geen last meer van, aangezien de pellets worden samengeperst van houtresten. Hierdoor blijft de prijs laag. U kunt de pellets dan ook kopen bij uw lokale bouwmarkt.

Voor meer info : http://www.sunspa-pelletkachels.nl