Builds
Woning en Tuin

Staalkabel gereedschap

Gereedschapsstaal is staal dat geschikt is om er gereedschappen zoals messen, beitels en andere gereedschappen van te maken. Het belangrijkste element dat aan het staal wordt toegevoegd is koolstof. Toevoeging van 1-2% koolstof maakt het mogelijk om het staal te harden.

Moet het gereedschapsstaal roestvast zijn, dan wordt er zo’n 8-30% chroom aan het staal toegevoegd. Er wordt geen Nikkel gebruikt om gereedschapsstaal roestvast te maken omdat Nikkel het harden van het staal belemmert. Naast koolstof en eventueel chroom worden soms nog andere elementen toegevoegd om de kwaliteit van het staal op specifieke punten te verbeteren.

Hardheid is niet de enige eigenschap van staal. Andere mechanische eigenschappen zijn de treksterkte, de taaiheid (slagvastheid) en de koudbrosheid. Daarnaast is roestbestendigheid een belangrijke chemische eigenschap. De hardheid alléén is dus niet zaligmakend voor gereedschapsstaal.

De handvatten van staalkabel gereedschappen worden gemaakt van kunststof of van beukenhout. Opgemerkt dient te worden dat handvatten gemaakt van beukenhout steeds meer verdwijnen. Bij kunststofhandvatten wordt de steel in het handvat geperst of wordt het handvat om de kling gegoten. Bij gegoten handvatten treedt tijdens het afkoelen van het productieproces een geringe hoeveelheid krimp van de kunststof op, met als gevolg speling.

Vind u het ook zo leuk om meer over staalkabel gereedschap te leren dan bent u bij de Staalkabelspecialist aan het juiste adres. Naast dat Pieter je werkelijk alles over deze en andere specifieke gereedschappen kan vertellen, kun je het hier ook bestellen in hun uitgebreide webshop. Mail even naar het uiterst attente klantenserviceteam van dit bedrijf en zij zullen er werkelijk alles aan doen om u te voorzien van het juiste gereedschap of het goede antwoord op uw vraag.

Staalkabel gereedschap is niet zomaar een gereedschap. Hiervoor heb je expertise nodig om het juiste gereedsschap te vinden. En expertise hebben ze bij de Staalkabelspecialist én ze hebben alles op voorraad. Vandaag besteld vóór 15.00 uur betekent dat het staalkabel gereedschap al morgen bij u in huis is. Want u weet: goed staalkabel gereedschap is het halve werk en op deze manier ontwijkt u de man met de hamer.

Voor meer info : http://www.staalkabelstunter.com/gereedschap/