Builds
Zakelijk

Printpapier bestellen: 4 dingen waar u rekening mee moet houden

Printpapier komt in vele maten, soorten, kleuren en diktes. Wanneer u printpapier gaat bestellen is het verstandig om met de volgende zaken rekening te houden.

1.      De dikte van het printpapier

De dikte van het papier maakt de kwaliteit van het papier. Heel simpel gezegd hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. En hoe dunner het papier is des te goedkoper het is. Maar dat niet alleen dunner papier is vaak ook doorzichtiger waardoor de inkt kan doorlekken naar de andere zijde van het papier.

Dik printpapier straalt meer kwaliteit uit en de inkt lekt niet door naar de andere kant. Kijk wel eerst of uw printer geschikt is voor dikpapier.

Niet alles wat u print is van groot belang. Daarom hoeft u niet altijd voor dik papier te kiezen. Kies daarom voor printpapier in verschillende diktes, zodat u voor iedere printopdracht de juiste papierdikte heeft.

2.      Wat is het doel?

Voor alle verschillende doelen van een printopdracht zijn en verschillende soorten papier. Bij het printen van een tekstdocument voldoet een standaard A4-formaat maar wanneer u bijvoorbeeld foto’s wilt printen kunt u beter kiezen voor speciaal fotopapier.

Wilt u een presentatie of een rapportage uitprinten is het beter om voor printpapier te kiezen dat kwaliteit uitstraalt. En een brochure waar u klanten mee wilt aantrekken kan ook beter op dik papier geprint worden.

3.      Kleur of zwart-wit

Wanneer u iets in kleur wilt uitprinten raden we aan om voor een hogere kwaliteit printpapier te kiezen. Dit omdat er anders de kans bestaat dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier. Maar voor printen in zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram.

4.      Laser- of inktjetprinter?

Bij gebruik van een inktjetprinter is er speciaal papier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. En voor een laserprinter is het beter om papier met een hogere witheid, gladheid en gewicht te kiezen.

Kies daarom voor Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot vele kleuren en van lichtgewicht tot zwaar. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

Voor meer info : http://www.valeda.nl/papier/printpapier.html