Builds
Zakelijke dienstverlening

Roestvrij staal polijsten

Roestvrij staal ofwel rvs is in verschillende profielen verkrijgbaar en vaak zijn ze niet gepolijst ofbewerkt. Voor het polijsten en het bewerken van rvs betaal je meestal extra.

Een vak apart

Door de verschillende rvs profielen is het polijsten ervan ook een vak apart, want het gaat om verschillende afmetingen en vormen. Vaak gaat het om objecten dat goed zichtbaar zijn, zoals keukens of badkamers. Het rvs dat daar gebruikt word moet natuurlijk wel goed gepolijst zijn en niet ruw zijn. Dit is zowel voor hoe het eruit ziet als hoe het aanvoelt. Ook in scheepswerven maken ze vaak gebruik van rvs en hier worden de zichtbare delen heel goed gepolijst. Elke rvs profiel moet weer anders aangepakt worden, daarom zijn er bedrijven dat zich specialiseren inhet polijsten van rvs. Ze hebben dan hele grote werkplaatsen, waar verschillende rvs profielen worden afwerkt.

Reinigen van rvs

Het reinigen van rvs is dan ook een vak apart, waarbij moet worden uitgekeken dat het niet beschadigd raakt. Het gaat namelijk vaak om dure producten en objecten, dat gereinigd moet worden. Tegenwoordig word hiervoor dan ook een nieuwe methode ingezet, namelijk het ultrasoonbad. Hierbij worden hoge geluidsgolven ingezet om de rvs grondig te reinigen. Dit is de meest effectievemethode voor het reinigen van rvs, omdat het hierdoor tot in de poriën word gereinigd. Door de geluidsgolven dat door het reinigingsvloeistof gaan, kom het tot in de kleinste hoeken en gaatjes. Hierdoor worden er plekken gereinigd, waar het voorheen onmogelijk was te bereiken. Door de geluidsgolven ontstaan er ook mini explosies, waardoor zelfs in het rvs gereinigd word. Het resultaat is dan een grondig gereinigde rvs, ongeacht wat voor object of product het is.

Snelle reiniging

Door deze methode is het ook mogelijk geworden om sneller te reinigen, wat niet alleen goed is voor deklanten, maar ook voor het bedrijf dat het rvs reinigt. Ze kunnen zo namelijk grotere volumes verwerken op een dag, wat meer geld oplevert en ze kunnen er minder voor rekenen, omdat het minder tijd kost. Je moet wel altijd kijken of het bedrijf wel de rvs dat jij hebt kan reinigen. Dit is meestal afhankelijk van de afmetingen. Dit komt doordat de rvs in een bad word verzonken en het moet er wel in kunnen passen. De grotere bedrijven hebben meestal wel de ultrasoon reinigen apparatuur, waar hele grote rvs objecten in passen. Het enige nadeel hiervan is, dat het meestal niet op locatie kan gebeuren, omdat de apparatuur dan te groot is.

Voor meer info : https://vangeenen.nl