Builds
Image default
Aanbiedingen

De top 5 voordelen van het gebruik van een elektrische tandenborstel

De top 5 voordelen van het gebruik van een elektrische tandenborstel

Gebruikt u een elektrische tandenborstel? We bespreken in dit artikel de top 5 voordelen van het gebruik van een elektrische tandenborstel.

1. Een elektrische tandenborstel houdt uw tanden, tandvlees en tong schoner en gezonder.

Van jongs af aan wordt ons geleerd onze tanden grondig te poetsen. Maar ondanks onze inspanningen poetsen we niet zo grondig als we zouden willen, omdat de haren van de handtandenborstel niet alle tandplak en tandsteen tussen de tanden kunnen verwijderen.

De roterende kop van een elektrische tandenborstel heeft borstelharen die verder kunnen reiken dankzij de combinatie van beweging en gelijke druk van de borstel zelf. Gelijke druk is belangrijk – veel te veel handmatige poetsers doen goed werk aan één kant van hun mond (een rechtshandige poetst vaak de linkerkant van zijn mond grondiger) maar hebben moeite om de andere kant van hun mond even schoon te houden. Dat is waar ons tweede voordeel om de hoek komt kijken…

2. Met een elektrische tandenborstel poetst u langer en grondiger.

De meeste elektronische tandenborstels zijn ingesteld op gelijke tijd voor elk kwadrant, wat zorgt voor beter en langer poetsen en een heerlijk schoon gevoel.

Kinderen profiteren vaak het meest van elektrische tandenborstels. Veel kinderen poetsen, maar krijgen niet alle voedselophopingen tussendoor mee. Vooral kinderen met een beugel zijn hier gevoelig voor. Een elektrische tandenborstel is een goed compromis, omdat je erop kunt rekenen dat hij alle moeilijk bereikbare plaatsen bereikt die kinderen missen met handmatig poetsen.

3. Een elektrische tandenborstel doet het werk voor u

Oude gewoonten zijn moeilijk te veranderen. Hoewel we het goed bedoelen is handmatig poetsen vaak te zwaar voor ons tandvlees en ons eigen welzijn. Een elektrische tandenborstel geeft je niet alleen meer poetstijd (zoals hierboven vermeld), maar haalt ook het giswerk uit het tandenpoetsen.

4. Een elektrische tandenborstel is een geweldige manier om gingivitis en tandvleesproblemen te bestrijden

Een elektrische tandenborstel is een uitstekend hulpmiddel in de strijd tegen gingivitis en tandvleesproblemen in jouw mond. Hoe? Een elektrische tandenborstel vindt de moeilijk bereikbare plaatsen die je met een handtandenborstel mist. Je poetst niet alleen langer en beter, maar ook slimmer.

5. Het gebruik van een elektrische tandenborstel kan u helpen van een slechte adem af te komen

Een slechte adem is een symptoom van voedsel en tandplak die zich hebben vastgezet in de hoekjes tussen je tanden en kiezen en langs uw tandvlees. Een elektrische tandenborstel en regelmatig flossen werken samen om van een slechte adem af te komen door het voedsel tussen je tanden te vinden en te verwijderen.

 

Verzorg je tanden

Het bereiken van een gezond gebit vergt een leven lang zorg. Zelfs als je te horen hebt gekregen dat je een mooi gebit hebt, is het cruciaal om elke dag de juiste stappen te nemen om ze te verzorgen en problemen te voorkomen. Dit omvat het verkrijgen van de juiste mondverzorgingsproducten, evenals het letten op jouw dagelijkse gewoonten.

1. Ga niet naar bed zonder uw tanden te poetsen
Het is geen geheim dat de algemene aanbeveling is om minstens twee keer per dag te poetsen. Toch blijven velen van ons nalaten ’s avonds hun tanden te poetsen. Maar door te poetsen voor het slapen gaan, verwijder je de ziektekiemen en tandplak die zich gedurende de dag ophopen.

2. Goed poetsen
De manier waarop u poetst is net zo belangrijk – slecht poetsen is bijna net zo erg als helemaal niet poetsen. Neem de tijd en beweeg de tandenborstel met zachte, ronddraaiende bewegingen om plak te verwijderen. Niet verwijderde tandplak kan verharden, wat leidt tot de vorming van tandsteen en gingivitis (beginnende tandvleesontsteking).

3. Verwaarloos uw tong niet
Tandplak kan zich ook op jouw tong ophopen. Dit kan niet alleen leiden tot een slechte mondgeur, maar ook tot andere mondgezondheidsproblemen. Poets je tong voorzichtig elke keer dat je je tanden poetst.

Een mongezondheidsprobleem dat veel voorkomt is tandsteen. Met deze tandsteen verwijderaar kun je dit probleem makkelijk oplossen.