Builds
Image default
Aanbiedingen

Leuke ideeën voor een zonvakantie

Het uitkiezen van een geschikte bestemming voor een zonvakantie is niet makkelijk. Je hebt namelijk uit tientallen landen de keuze én uit een veelvoud van leuke (kust)plaatsen. Om je met de zoektocht naar de beste zonvakantie bestemming een handje te helpen, vind je hieronder enkele leuke ideeën.

Zuid-Frankrijk

Onder Nederlandse toeristen is Zuid-Frankrijk een geliefde regio. Deze regio heeft veel te bieden, beschikt over een heerlijk klimaat en is erg gezellig. Je hebt in deze regio bovendien de keuze uit heel veel accommodaties, variërend van luxe hotels tot aan gezellige campings.

Bijkomend voordeel: het zou mogelijk zijn om met de auto naar Zuid-Frankrijk toe te gaan. Ga je liever vliegen? Dan kun je vanaf meerdere luchthavens naar Nice toe vliegen.

Ibiza

Het zonnige Ibiza is met name in de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit eiland wordt tegenwoordig als een feest-eiland beschouwd, maar dat is absoluut niet het geval. Het klopt dat je op dit eiland goed kunt feesten, maar je vindt hier ook ongerepte natuur en hele rustige plekjes. Wat Ibiza vooral te bieden heeft, is zon, zee en strand. Op dit eiland kun je veel leuke dingen doen én heerlijk genieten van het warme weer.

Puglia

Jarenlans is Puglia één van de armste regio’s van Italië geweest. Sinds een paar jaar is daar een ongekende verandering ingekomen, puur door de opkomst van het toerisme. Ondanks dat deze Italiaanse regio populair onder toeristen is, is dit een regio waarin je van serene rust geniet. De omgeving is prachtig, je hebt uit talloze stranden de keuze en in deze regio zijn meerdere leuke steden te vinden. Puglia leent zich ook prima voor een rondreis.

Canarische Eilanden

Ben je liefhebber van zon, zee en strand? Dan kun je voor Ibiza kiezen, maar ook voor één van de Canarische Eilanden. Onder meer Tenerife is een prachtig eiland waarop je van een heerlijke zonvakantie kunt genieten. Check vooral goed de verschillen tussen de Canarische Eilanden; elk eiland heeft namelijk op zijn eigen manier iets te bieden.

Naar welke bestemming gaat jouw voorkeur uit? Kies bij voorkeur voor een last-minute boeking; dat is het goedkoopste.