Builds
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over Lipstick en Lipgloss

Lippenstift is waarschijnlijk het meest populaire beauty product dat wereldwijd verkocht wordt. Ga je naar de supermarkt in de stad of de kruidenierswinkel om de hoek, ze verkopen allemaal wel lipstick. Er is een breed scala aan merken, kleuren, texturen en afwerkingen om die felbegeerde prachtige, weelderige lippen te maken.

Lipstick vindt je in traditionele buisjes, potjes en potloodvorm, maar ook als toverstokken is het verkrijgbaar. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. De kleur van je lippenstift is een persoonlijke keuze, maar de modetrends spelen hierbij wel steeds een rol om de keuze van de vrouw hierin te beïnvloeden.

Om de perfecte lippen te creëren begin je met het accentueren van je liplijn door deze te tekenen met een neutraal, gekleurd lippotlood. Met behulp van een lip borstel kleur je je lippen daarna in in de gewenste kleur.

Het geheim van perfect opgemaakte lippen ligt in je kleurkeuze en de correcte techniek van aanbrengen. Hiervoor geven we je nog graag deze handige tips mee:

Als je niet het geluk hebt om dikke, volle lippen te hebben dan draag je steeds best een lichte lipstick van kleur. Een lichte lippenstift zal zorgen dat je lippen er voller uitzien. Werk ze daarna af met een lipgloss.

Voor het aanbrengen van gelijk welke lipstick is het aangeraden om je lippen in te smeren met een vitamine E lip protector. Deze zal je lippen hydrateren en voeden. Door hiervan gebruik te maken voorkom je droogheid en scheurtjes.

Ben je ouder dan 40, dan adviseren wij om geen matte lippenstift te dragen. Je zal er steeds beter en jonger uitzien als je lipstick met een licht glanzend effect draagt. Gebruik hierbij ook steeds een lipliner om een knap “fade-out effect” te creëren.

Om lipstick uit kleding te verwijderen breng je glycerine aan op de vlek. Wrijf deze zachtjes in en was je kledij daarna zoals normaal.

Lippenstift is lang de favoriet geweest van vrouwen, maar nu krijgt deze een concurrent, namelijk lipgloss. Gebruik lipgloss op lipstick of alleen. Lipgloss benadrukt namelijk je lippen door ze glanzend te maken waardoor ze tegelijk ook voller lijken te zijn. Vrouwen die reeds volle lippen hebben gebruiken lipgloss best in lichte mate.

Voor meer info : https://www.prettyme.be