Builds
Image default
Dienstverlening

Black Friday – Amerikaanse rage ook in Europa

Ook in 2021 wordt weer een Black Friday gehouden. Dit shopping-moment is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waar de winkels traditiegetrouw de vrijdag na Thanksgiving enorme kortingen geven. In de VS is deze dag sinds 2005 uitgegroeid tot de drukste winkeldag van het jaar. Niet zo gek, want winkels en online shops bieden gigantische kortingen, soms wel tot 80% op de originele prijs. Dat kon niet tot Amerika beperkt blijven. En sinds een jaar of vijf à tien is ook Europa om. Ook hier is de Black Friday booming!

 

Van Thanksgiving’s Day naar Kerstmis

Het is geen toeval dat Black Friday juist op die dag eind november wordt gehouden. In de VS zijn veel mensen de vrijdag na Thanksgiving vrij. Een ideaal moment om te shoppen dus. Zeker omdat de mensen eind november beginnen na te denken over de kerstcadeaus. Om niet tot het laatst met de aankopen te wachten, maken ze van de gelegenheid gebruik om alvast wat presentjes in te slaan. Dan is het natuurlijk mooi meegenomen als je daar ook nog op kunt besparen.

24 uur shoppen

Fysieke winkels in de VS gaan tijdens de Black Friday vroeg in de ochtend open. Maar zelfs ’s nachts of de avond van tevoren beginnen winkeliers al met het geven van kortingen. Online beginnen de verkopen vaak om middernacht en duren 24 uur. In de eerdere jaren hielden winkeliers de kortingen ook op zaterdag en zondag, maar dat gebeurt niet meer zo vaak. Dat maakt deze dag juist zo spannend. Want als je op Black Friday een goede aanbieding niet kunt scoren, dan lukt dat niet zomaar een dag later wel!