Builds
Hobby en vrije tijd

Fan van de 3d pen

Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst een filmpje zag waarin de 3d pen werd vertoond. Ik was stomverbaasd, wat een uitvinding! Dat was zo’n jaar geleden en ik was nog maar nauwelijks bekomen van de uitvinding van de 3d printer. Maar inmiddels ben ik bijna vastgeroest aan mijn 3d pen. Ik gebruik heb te pas en te onpas voor veel verschillende doeleinden. Toch begrijp ik uit mijn omgeving dat nog niet iedereen bekend is met deze pen. Ook niet met de 3d printer, trouwens. Als ik het uitleg wordt er vaak gedacht dat het een ontwikkeling is die wel weer over zal waaien, maar inmiddels weet ik wel beter! 

Oefenen met een 3d pen

Dat filmpje waarop ik voor het eerst de 3d pen in werking zag heeft mij doen besluiten er direct een aan te schaffen. Tot slot is het geen wereldinvestering en ik ben nogal creatief, dus dat wilde ik meemaken! Het begon bij mij als bij ieder ander. In het begin denk je, och dat lukt me nooit. Meestal kot dat omdat men (ik) direct aan een moeilijk 3d model begint. Maar oefening baart kunst. Ik heb doorgezet, de pen en de filamenten leren kennen en maak nu de mooiste dingen.

Vernieuwingen

Omdat ik het echt enorm leuk vind om modellen te maken, hou ik de informatie op internet in de gaten. Daardoor blijf ik automatisch ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen van de pen. En die volgen elkaar toch redelijk snel op. Mijn pen heeft heel wat uren gemaakt en als fan heb ik nu besloten het nieuwste model aan te schaffen. De nieuwste generatie pennen is nl. smaller en dat ligt fijner in de hand. Ook zijn ze voorzien van een schermpje waarop een en ander af te lezen is. De 3d pen een bevlieging? Nee, geloof mij, een blijvertje! Een tip waar kun je goede 3d pennen kopen. 

 

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

FIFA evenementen Ultimate Team

Waarom dit hotel op de Grote Markt in Antwerpen een aanrader is

Pianolessen voor kinderen