Builds
Toerisme

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka: ontmoet Rathana

Rathana Thero is een 15-jarige jongen afkomstig uit een klein dorpje nabij Colombo. Wat hem onderscheid van zijn leeftijdgenoten is dat hij op 11-jarige leeftijd de keuze maakte om monnik te worden. Zij die hem tijdens hun vrijwilligerswerk in Sri Lanka hebben ontmoet, waren onder de indruk van deze gelukkige, vriendelijke en spontane monnik. Vroeger woonde hij in een klein dorp op zo’n 70 km van Colombo. Zijn vader is landbouwer, zijn moeder huisvrouw die ook meehelpt op de boerderij. Zijn broers studeren nog. Dagelijks wordt het gezin geconfronteerd met hun slechte financiële situatie.

Rathana was een echte krak op school. In de voormiddag volgde hij Engels bij Anna Zeppenfled, en dit tijdens haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka. In de namiddag ging hij naar Priveena voor lessen in het boeddhisme. In het begin had hij weinig aandacht voor deze lessen, maar gestaag groeide zijn interesse. Snel werd duidelijk dat hij goed was in het leren van de Engelse taal en hij ontwikkelde zich tot een enthousiaste en leergierige student.

Leerkrachten die tijdens hun vrijwilligerswerk in Sri Lanka, tijd vrij maakten om Rathana les te geven, ontdekten zijn verborgen talent en moedigden hem voortdurend aan. Bij de start had hij het moeilijk om zich te concentreren. Hij sloeg namelijk liever een praatje met de monniken. Ondertussen begrijpt hij wel het nut van de lessen en zien de vrijwilligers dat hij elke dag vooruitgaat en openbloeit.

Voor meer info : http://www.jobstop.be/vrijwilliger