Builds
Image default
Vervoer en transport

Hoe zet je een steiger neer dat deze niet kan verplaatsen?

Veiligheid is ontzettend belangrijk, zeker als je bezig bent op of rond een rolsteiger. Hierbij gaat het in de eerste plaats om je eigen veiligheid. Daarnaast moet de steiger ook veilig zijn voor mensen die hem passeren, zoals buurtbewoners of je eigen collega’s. Om die reden is het noodzakelijk om de steiger op de juiste wijze neer te zetten en de constructie goed te controleren voordat je hem gaat beklimmen. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten. Op deze manier voorkom je dat je rolsteiger wegrolt, verschuift of zelfs omvalt.

Bouw de rolsteiger goed op

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch ontstaan er nog altijd veel problemen door rolsteigers die niet op een correcte wijze opgebouwd zijn. Ga je een steiger kopen van rolsteiger.net? Zorg er dan altijd voor dat je de handleiding nauwkeurig volgt. Veel rolsteigers zijn tevens voorzien van een beknopte gebruiksaanwijzing op het steigermateriaal zelf. Kom je er niet uit of weet je van tevoren al dat het niet gaat lukken? Laat je rolsteiger dan opbouwen door een ervaren specialist. Overigens is het verplicht om de steiger op te bouwen met tenminste twee personen. Verder is het raadzaam om de steigeronderdelen regelmatig te controleren. Zo moet ze schoon genoeg zijn en moet je ze vrijhouden van ijs, sneeuw en viezigheid.

Je rolsteiger verplaatsen

Een rolsteiger is gemaakt om te kunnen verplaatsen. Op deze manier kun je eenvoudig een hele gevel schilderen of een compleet huis renoveren. Wil je de opgebouwde rolsteiger op een andere plek zetten? Zorg er dan voor dat er niemand op of vlakbij de steiger staat en dat je vrij baan hebt om de steiger te verrijden. Vanzelfsprekend verplaats je een rolsteiger nooit bij harde wind.

Extra veiligheidsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat je rolsteiger altijd stevig staat zijn extra accessoires handig. Denk bijvoorbeeld aan diagonale of horizontale schoren waarmee je een stevigere constructie creëert. Je kunt ook een steiger kopen van rolsteiger.net en direct een aantal steigerbumpers, draaikoppelingen of gevel verankeringen mee bestellen. Op deze manier zorg je ervoor dat je steiger altijd stevig op zijn plaats blijft staan, wat de weersomstandigheden ook zijn.