Builds
Image default
Aanbiedingen

Blijven genieten van je tuin

Tuinen zijn cool. Ja echt, dat meen ik. Als je een tuin hebt, heb je echt geluk. Het is een plek waar je kunt chillen met vrienden, voetballen of misschien zelfs een BBQ organiseren. Maar je tuin heeft ook zorg nodig om er altijd goed uit te zien. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je tuin mooi en levendig te houden. Regelmatig water geven, onkruid wieden en zelfs af en toe wat marterspray gebruiken om die lastige marters op afstand te houden. Geloof me, als je wat tijd investeert in je tuin, wordt het echt je eigen paradijsje.

 

Tips voor tuinonderhoud

Tuinonderhoud klinkt misschien als veel werk, maar het kan ook superleuk zijn. Stel je voor dat je je eigen tuin ziet groeien en bloeien. Eerst, zorg dat je je gras regelmatig maait. Zo ziet het er altijd fris en groen uit. Het is een goed idee om je gras elke week of om de twee weken te maaien, afhankelijk van hoe snel het groeit. Verwijder onkruid als je het ziet. Onkruid kan je mooie planten overwoekeren en alle voedingsstoffen opnemen. Dus trek dat onkruid eruit. Heb je tegels? Houd die dan vrij van groene aanslag. Een beetje borstelen en wassen helpt daarbij.

 

Bomen en planten verdienen liefde

Planten en bomen zijn de ziel van je tuin. Ze geven schaduw, zuurstof en trekken allerlei coole dieren aan. Geef je planten regelmatig water, vooral tijdens warme dagen. Maar pas op, te veel water kan ook schadelijk zijn. Check de grond met je vingers. Voelt het droog aan? Geef dan water. Voelt het nat? Wacht dan nog even. Een keer in de zoveel tijd kun je je planten wat meststofkorrels geven. Dit zorgt ervoor dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te groeien.

 

Tijd is liefde voor je tuin

Als je veel tijd in je tuin steekt, zie je dat terug. Je planten bloeien meer, het gras ziet er groener uit en alles ziet er gewoon beter uit. Het gaat niet alleen om water geven en maaien. Neem de tijd om nieuwe planten te planten. Probeer verschillende soorten uit en kijk wat het beste werkt voor jouw tuin. Ga naar tuincentra, praat met experts en lees wat online. Hoe meer je leert, hoe beter je tuin eruit zal zien.

 

Oogst je eigen groente en fruit

Heb je er ooit aan gedacht om je eigen groente of fruit te kweken? Het is superleuk en je weet precies wat je eet. Aardbeien, tomaten, sla of misschien zelfs je eigen appels. Begin klein, met een paar planten en kijk hoe het gaat. Je zult verrast zijn hoe lekker je eigen oogst smaakt.

 

Bescherm je tuin tegen beestjes

Niemand houdt van ongedierte in de tuin. Slakken die je planten opeten of mieren die overal zijn. Er zijn veel natuurlijke manieren om ongedierte weg te houden. Plant bijvoorbeeld wat lavendel of goudsbloem. Die zien er niet alleen mooi uit, maar houden ook veel ongedierte op afstand. En vergeet niet om een net over je fruitbomen te doen. Zo zorg je ervoor dat vogels niet al je lekkere fruit opeten voordat jij de kans krijgt.