Builds
Image default
Aanbiedingen

Het bestrijden van ongedierte kan je het beste zo doen

Ongedierte kan echt een last zijn. Maar goed nieuws, er zijn verschillende manieren om ervan af te komen. Een daarvan is ratten verjagen met ultrasoon geluid. Ja, je leest het goed, je kunt geluid gebruiken om die beesten weg te jagen. Maar er zijn ook andere manieren, zoals het gebruik van vallen en gif. Het is belangrijk om eerst goed te onderzoeken welk soort ongedierte je in huis hebt. Elk dier reageert anders op bestrijdingsmethoden. Sommige mensen gaan voor de snelle aanpak met gif, terwijl anderen meer van de diervriendelijke methoden zijn, zoals vallen die het dier niet doden maar vangen zodat je ze elders weer kunt vrijlaten.

 

Waar komt ongedierte op af

Ongedierte komt meestal af op voedsel, warmte en een plek om te schuilen. Een open vuilnisbak is als een pretpark voor ratten en muizen. Hetzelfde geldt voor etensresten die rond slingeren. Zelfs de kleinste kruimels kunnen al een feestmaal zijn voor ongedierte. Houd je huis dus schoon als je geen ongewenste gasten wilt. Sluit voedselvoorraden goed af en zorg dat je afval in een goed afsluitbare bak gooit. Zorg ook voor minder rommel in huis; hoe minder schuilplekken, hoe minder aantrekkelijk je huis wordt voor ongedierte.

 

Welke nadelen zitten aan ongewenst ongedierte

Ongedierte is niet alleen irritant, maar kan ook gevaarlijk zijn. Sommige mensen denken aan een vuurton kopen om van het ongedierte af te komen, maar dat is niet de meest effectieve manier. Ze kunnen schade aanrichten aan je huis door aan kabels te knagen en kunnen ziektes overdragen. Denk aan de ziekte van Weil of salmonella. Ook kunnen ze voedselvoorraden besmetten. Niemand wil een brood eten waar een rat aan geknaagd heeft. Plus, het geluid dat ze maken, kan heel irritant zijn, vooral ’s nachts.

 

Gebruik maken van gif of afschrikmiddelen

Als je het ongedierte zat bent, kun je kiezen voor gif of afschrikmiddelen. Gif is effectief maar niet diervriendelijk en het kan ook gevaarlijk zijn voor huisdieren of kleine kinderen. Afschrikmiddelen zoals ultrasoon geluid zijn minder risicovol maar ook minder effectief. Je moet dus goed nadenken welke methode het beste bij jouw situatie past.

 

Klemmen kopen

Een andere manier om van ongedierte af te komen, is het gebruiken van klemmen. Je hebt verschillende soorten klemmen, van simpele muizenvallen tot geavanceerdere rattenklemmen. Ze zijn meestal wel effectief maar het is niet de meest diervriendelijke optie. Je moet de klemmen wel goed neerzetten en regelmatig controleren. Als je een dier gevangen hebt, moet je er ook nog voor zorgen dat je het op een humane manier uit zijn lijden verlost. Als je dat niet ziet zitten, kun je beter voor een andere methode kiezen.

 

Duurzaamheid en ongediertebestrijding

Als je aan het milieu denkt, zijn er ook duurzamere manieren om met ongedierte om te gaan. Er zijn bijvoorbeeld vallen die het dier vangen zonder het te doden. Zo kun je het later weer vrijlaten in een gebied waar het geen kwaad kan. Dit is een goede optie als je zowel van het ongedierte af wilt als milieuvriendelijk wilt zijn.