Builds
Image default
Aanbiedingen

Kunst in opdracht – hoe werkt dat?

Kunstopdracht – hoe gaat dat?

Van kleine beeldjes in opdracht tot grote kunstwerken van RVS als kunstopdracht

In het geval van een kunstopdracht hoor ik graag uw wensen en ideeën. Deze vertaal ik in schetsen die weer leiden tot kleine modelletjes van koper of karton, ook werk ik met een 3D ontwerpprogramma (Blender) dat een heel goede impressie kan geven van het eindresultaat van de RVS sculptuur of beeldhouwwerk.

 

Mockup van een RVS kunst in opdracht

Indien de modelletjes in de smaak vallen bij de opdrachtgever start ik met het maken van een prototype van karton of van hout. Het liefst maak ik de dummy op ware grootte. Zodra de mockup klaar is nodig ik de opdrachtgever uit om het resultaat te komen bekijken. Dan is het vooral kijken of de maat en verhoudingen van de RVS sculptuur in spé kloppen. Ook kunnen  dan goed zien of de grootte past bij de toekomstige locatie. Ik kan de mockup ook buiten neerzetten voor een goede impressie hoe het kunstwerk zich buiten in de tuin verhoudt tot de omgeving. Eventuele gewenste aanpassingen kunnen we direct ter plekke uitproberen en doorvoeren.

Zodra het prototype na nog wat eventuele aanpassingen akkoord bevonden wordt door de opdrachtgever start ik met de uitvoering van de kunstopdracht in het uiteindelijke materiaal (RVS 316, cortenstaal of brons)

 

De uitvoering van kunstwerk

We beginnen met het snijden van het materiaal. Dat is altijd de eerste stap bij de definitieve uitvoering van een beeld gemaakt van RVS 316 -inox, corten of brons. Daarna gaan we aan de slag met verschillende metaalbewerkingstechnieken die nodig zijn om het kunstwerk in de gewenste vorm te krijgen. Metaal is een taai en weerbarstig materiaal dat als het ware overwonnen moet worden. Lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen is een aantal van die technieken.  Qua afwerking is RVS 316 erg goed geschikt om de huid van het metaal een exclusieve afwerking te geven. We kunnen het RVS van de sculptuur steeds fijner schuren totdat deze super glad en puntgaaf is. Dat schuren gebeurt in verschillende fases waarbij we steeds fijner schuurpapier gebruiken. Als het RVS perfect glad is geschuurd met een hele fijne korrel kunnen we dit nog verder doorzetten totdat een spiegel effect ontstaat. Het RVS kunstwerk glimt en spiegelt dan letterlijk zoals een spiegel. Maar we kunnen er ook voor kiezen om dit niet te doen en juist voor matte afwerking te kiezen. Ook dat kan heel sjiek en exclusief zijn.

Kunstwerken van spiegelend of mat RVS?

Sommige mensen vinden kunstobjecten van gepolijst RVS heel mooi en sjiek, anderen vinden het juist weer té en geven de voorkeur aan een meer ingetogen matte afwerking van het RVS sculptuur. Het blijft een kwestie van smaak. Dat geldt ook voor het momenteel populaire corten staal (geroest staal). Sommigen vinden een kunstwerk van corten staal natuurlijk en organisch ogen, anderen associëren roest met verval vinden het “onverzorgd”. 

 

Exclusief sculptuur

In ieder geval levert een goed uitgevoerde kunstopdracht een origineel en exclusief RVS kunstwerk. op. Een goede sculptuur gemaakt in opdracht boeit en intrigeert voortdurend. Het is een originele aanwinst voor uw huis, tuin of entree..

Origineel RVS kunstwerk  met een certificaat van echtheid

Ieder RVS kunstwerk heeft een uniek certificaat van echtheid ondertekend door de maker. De authenticiteit van het kunstbeeld wordt daarmee door de kunstenaar bevestigd. Ook geeft de beeldhouwer in het certificaat een motivatie over dit specifieke kunstwerk en ontwerp. Ook geeft de kunstenaar een korte toelichting op de gebruikte beeldhouwtechnieken en de manier waarop het kunstwerk tot stand kwam. Is het kunstwerk een onderdeel van een gelimiteerde oplage? Dan hoort op het certificaat het nummer van de RVS sculptuur en het totale aantal van de oplage te staan.  

 

Kosten van kunst in opdracht beelden

Wat kost het om een kunstwerk van RVS in opdracht te laten ontwerpen en maken? Dat hangt af van uw wensen. In de regel vraag ik voor het maken van een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Als u al vrij aardig weet wat u wilt, of heeft een beeld of RVS sculptuur gezien dat uw voorkeur heeft dan vervallen die kosten grotendeels. Oom u een indruk te geven van wat een kunstwerk kost staat op de website staat bij ieder RVS kunstwerk reeds de prijs.

 

Geïnteresseerd in een kunstwerk in opdracht?

Heeft interesse om een kunstwerk of sculptuur in opdracht? Neemt u dan vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor uw situatie.

RVS-Beeldhouwer Jeroen Stok

Jeroen Stok maakt RVS kunst en maakt voornamelijk kunst in opdracht. Via verschillende galerieën is vrij werk te koop. Ook maakt hij grafkunst samen met familie en nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Dit artikel over RVS kunst in opdracht wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

contact met kunstenaar
https://www.jeroenstok.com/