Builds
Image default
Aanbiedingen

Mediteraans genieten: de outdoor pizzaoven

Een glaasje wijn, vuurtje erbij en natuurlijk heerlijk zelfgebakken pizza’s. Met een outdoor oven kan de avond bijna niet saai worden. De pizzaoven wordt tegenwoordig ook in de Nederlandse tuinen aangestoken. Wil jij ook weten waarom we de pizzaoven zo’n mooie aanwinst vinden? In dit artikel leggen we het uit. 

Een lange geschiedenis

Al van oudsher komen we samen bij het vuur. Natuurlijk om te genieten van de warmte van het vuur en om een veilige slaapplek te hebben. Toch had het kampvuur ook een ander doel: hier werden namelijk verhalen verteld. Een kampvuur was zo een ideale manier om tot rust te komen van een lange reis en om ontspannen te luisteren naar een (spook)verhaal voor het slapen gaan. Vooral in de middeleeuwen werden voor jong en oud sprookjes verteld onder het genot van een knetterend vuurtje. 

Pizza 

Wanneer zijn we dan begonnen met deegbodems in de oven doen? Dat de oorsprong van pizza in het Middellandse Zeegebied ligt, zal je waarschijnlijk niet verbazen. Toch is de geschiedenis van de pizza rijker en breder dan je denkt. Zo werd er voor Christus al gesproken over ronde broden die als bord dienden, ongeveer vergelijkbaar met de matses die met Pasen wel eens gegeten worden. Van de iets meer bekende pizza zoals wij hem kennen, hoort de geschiedenis het eerste geluid rond de 17e eeuw. De pizza met tomatensaus was in 1800 al in restaurants als gerecht te bestellen. Hiermee is pizza een van de meeste traditionele Italiaanse gerechten. Niet zo gek dus dat de klassieke steenoven pizza nog zo populair is. De gezelligheid van het vuur in combinatie met de rijke geschiedenis van dit gerecht zorgt voor een gouden combinatie die verlangt naar simpelere tijden. 

Een pizzaoven voor iedereen

Wat gaat er nu boven zo’n zelfgemaakte deegbodem met verse saus en kruiden? De knapperige smaak en luchtige bodem is immers door geen enkele diepvriespizza te evenaren. Ben je op zoek naar een pizzaoven waar je niet alleen pizza’s mee kunt afbakken? Bij Welvaere kun je een prachtige veelzijdige pizzaoven kopen. Met deze oven kun je namelijk niet alleen pizza’s  afbakken, maar ook broodjes of ovengerechten. Zo lang de oven maar warm genoeg is, zit je goed.

https://welvaere.be/