Builds
Image default
Aanbiedingen

Waarom een heftruckcertificaat altijd mooi meegenomen is!

Er zijn veel diploma´s en certificaten die waardevol zijn, maar met een heftruckcertificaat scoor je in bijna elk bedrijf. De reden is heel simpel: het is nog steeds niet verplicht een certificaat te hebben om een heftruck te besturen, maar veel werkgevers zijn maar wat blij als een werknemer het heeft.

Teveel ongevallen

Er gebeuren nog steeds veel ongevallen met heftrucks. Jaarlijks gaat het om ruim 1.500 ongevallen met letsel als gevolg. We hebben het niet alleen over schaafwonden of een kneuzinkje, maar ook over zeer zwaar letsel. Met iedere certificering kan dat aantal worden teruggedrongen, en dat is dus hard nodig! Jij kan een goed voorbeeld zijn, waar je werkgever je dankbaar voor zal zijn.

Een heftruckcertificaat is veelzijdiger dan je denkt

Bij de opleiding voor dit veelgevraagde certificaat krijg je veel meer aangeboden dan je zou denken. Natuurlijk leer je hoe je een heftruck bestuurt en hoe je er mee manoeuvreert. Daarnaast leer je echter ook hoe je te werk moet gaan bij koud stapelen en hoe je omgaat met palletstellingen. Hoe laad je precies containers? En hoe los je ze? Als laatste en heel belangrijk stukje van de praktijk leer je hoe jij jouw heftruck dagelijks controleert en wat de risico’s zijn van de dagelijkse werkzaamheden met een heftruck.

Theorie voor je heftruck

Maar we zijn er nog niet. Na het volgen van de opleiding ben je namelijk ook helemaal op de hoogte van alle wetten en regels, weet je hoe en hoe zwaar je je jouw heftruck mag belasten en leer je alles over verkeersregels en veiligheid. En die belangrijke theorie gaat jou in de praktijk ook weer helpen.

Reachtruck certificering

De kans is groot dat je nog helemaal niet bent uitgeleerd als je je heftruckpapiertje binnen hebt. Mooi, want dan zou een reachtruck cursus een mooi vervolg kunnen zijn. Reken maar dat je daar in branches als de bouw, transport en opslag goed mee voor de dag komt. Heb je én een heftruck opleiding én een reachtruck cursus gevolgd, dan ben je extra breed inzetbaar bij iedere werkgever. En jouw nieuwe chef hoeft jou dan niet meer op cursus te sturen. Heb je op dit moment een baan? Vraag dan aan je leidinggevende of je op cursus mag, hij heeft er vast budget voor.

 

Aan de slag met een hoogwerker

Een hoogwerker is weer een heel ander verhaal. Met een hoogwerker cursus leer je alles over het werken met, maar ook over het installeren van een hoogwerker. Want daar ligt letterlijk de basis van verstandig en veilig werken. Als we het bij het werken met een heftruck hebben over veiligheid, kan dat hier niet uitblijven. Want eenmaal op hoogte aan het werk, ben je natuurlijk erg kwetsbaar als je de veiligheidsregels niet in acht neemt. Met een hoogwerker cursus leer je alle ins en outs. En geloof ons: dat certificaat staat prachtig op je cv.