Builds
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een gietvloer in de woonkamer

Een vloer in huis is belangrijk, omdat het voor een groot deel bepalend is voor de inrichting van je woning. De laatste jaren worden er in een woning steeds vaker gietvloeren gebruikt. In het begin werden de gietvloeren vooral in woningen gebruikt die modern ingericht waren. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in woningen. Een gietvloer kan tegenwoordig bij ieder interieur gebruikt worden, omdat er veel verschillende kleuren en designs beschikbaar zijn. Een gietvloer woonkamer en gietvloer keuken wordt vaak gebruikt, vooral als de vloer kan doorlopen van de ene naar de andere ruimte. Ze geven in een woning een open effect.

 

Gietvloer keuken

Gietvloeren in een keuken hebben belangrijke voordelen vergeleken met andere vloersoorten. Gietvloeren zijn waterdicht en werken bestaande scheuren weg die er in de vloer zaten. Omdat gietvloeren strak en glad zijn kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Voor een keuken en badkamer is het belangrijk dat een gietvloer waterdicht is. Wordt er een vloeistof op de vloer gemorst, dan kan dat gemakkelijk worden schoongemaakt.

 

Gietvloer woonkamer

Wanneer er kinderen in het gezin zijn, dan zullen zij graag op de vloer spelen. Het materiaal is enigszins elastisch en kan over een vloerverwarming worden aangebracht. Voor gietvloeren in woningen wordt hoofdzakelijk polyurethaan gebruikt. In veel gevallen worden gietvloeren voor alle kamers in huis gebruikt zoals: woonkamer, keuken, badkamer, kinderkamer, slaapkamer en garage. Het materiaal voelt op zich niet koud aan. De vloer is hygiënisch, laat geen vocht door en is ook brandwerend. Ook een kind zal blij zijn met een dergelijke vloer op zijn kamer. Hij kan dan heerlijk spelen op de enigszins elastische vloer, zeker als er een vloerverwarming aanwezig is. Wanneer een kind wat laat vallen, zal het voorwerp niet snel stuk gaan door de veerkracht van de vloer

 

Het leggen van gietvloeren

Je moet gietvloeren niet zelf leggen. Er wordt gezegd dat je dat wel kunt, maar het is moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Wanneer je er aan begonnen bent kun je niet meer halverwege stoppen. Dan moet je het karwei afmaken. Begin er niet zelf aan. Je kunt een gietvloer beter door de vakman laten leggen. Hij weet precies wat er gedaan moet worden om de vloer perfect aan te brengen. Wanneer je de afspraak gemaakt hebt, dan zal de vakman langskomen om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden. Hij zal de situatie bekijken. Eerst zal hij nagaan of de bestaande vloer egaal is. Daarna zal hij alle ruimtes waar de vloer gelegd moet worden vrij van stof maken.

 

Als dat is gebeurd, dan wordt het materiaal in banen over de vloer uitgegoten. Daarna zal hij het materiaal gelijkmatig verdelen over de bestaande vloer. Vervolgens zal hij het materiaal nog na rollen met een prikrol. Daarna is het alleen nog maar een kwestie om de vloer te laten drogen. Wanneer er achteraf iets niet in orde is, kun je de vakman benaderen. Hij zal dan langskomen om dat, wat niet goed is, te herstellen.