Builds
Image default
Dienstverlening

Een loopbaancoach gebruiken om je doelen te bereiken

Het inhuren van een loopbaancoach is niet alleen voor de top directeuren, jij kunt er ook gebruik van maken. Maar de vraag is hoe. Een goede loopbaancoach kan je helpen om veel dingen in het leven te bereiken. Niet alleen carrière gerelateerd maar ook op persoonlijk vlak. Dus laten we eens kijken wat een loopbaancoach voor jou kan doen en waarom dat je er een zou moeten inhuren.

Loopbaanontwikkeling / Loopbaanadvies

Word jij altijd gepasseerd bij een promotie? Nou, je loopbaancoach kan je hierbij helpen. Een goede loopbaancoach kan alle onderdelen van jouw professionele leven waaraan je moet werken identificeren. Misschien zijn het wel jouw personele vaardigheden, die wat extra ondersteuning nodig is. Als je dat jezelf nooit afvraagt, zul je het ook nooit weten.

De loopbaancoach helpt je bij het ontwikkelen van een actieplan. Hij helpt je om precies te bepalen wat je wilt uit je carrière kunt halen en om gebieden te identificeren waaraan je nog moet werken. Dit is naar mijn mening de belangrijkste reden voor het inhuren van een loopbaancoach, want als je niet weet waar je naartoe gaat, zul je er ook nooit komen.

Carrière overgang

Ben je blij met je huidige carrière? Heb je zin in verandering? Nou, je loopbaancoach kan je ook hierbij helpen. Ga zitten en ontwikkel een plan om je voor een nieuwe carrière te laten omscholen, misschien wel in projectbeheer of een complete verandering van IT-architect naar programmeur.

Ga met je coach zitten en ontwikkel een actieplan. Als je dit niet doet, blijf je gewoon in je huidige carrière voortploeteren en voor je het weet is er weer vijf jaar voorbij en ben je nog steeds ontevreden. Laat je leven niet aan je voorbij gaan, neem de controle erover en onderneem actie.

Laat je dromen uitkomen

Iedereen heeft dromen, maar de meeste mensen bereiken ze nooit. Wees niet een van die mensen, maar haal het beste uit je leven.

Als je je dromen wilt waarmaken, heb je een plan nodig, maar nog belangrijker is dat je iemand nodig hebt, die je het vertrouwen geeft om het uit te kunnen voeren.

Als je eenmaal je plan hebt bedacht, is het gemakkelijk om het uit je hoofd zetten en het te vergeten. Maar als je een coach hebt, zullen ze je aanmoedigen en je stapsgewijze doelen geven, die je tijdens het traject kunt bereiken.

Je doelen stellen is misschien wel het belangrijkste en dat is iets dat jij en je carrière coach samen kunnen doen. Het wordt de blauwdruk voor je hele verdere leven.

Loopbaancoaching – instituut voor positieve psychologie Amsterdam

Voor meer info : https://www.ivpp.nl/coaching-amsterdam/