Builds
Image default
Rechten

Wat houdt het verkeersrecht in?

Met verkeersrecht bedoelen we het recht dat betrekking heeft op het verkeer op de openbare weg. Het bevat onder meer de strafrechtelijke verdediging voor de politierechtbank en de rechtbank van eerste aanleg. Het gaat vooral over:

  • Snelheidsovertredingen
  • Ongevallen met vluchtmisdrijf
  • Rijden onder invloed van verdovende middelen
  • Alcoholintoxicatie
  • Rijden door het rode licht
  • Parkeerboete
  • Andere inbreuken op de verkeerswetgeving.

Mogelijke straffen voor een overtreding van het verkeersrecht zijn een geldboete, een werkstraf en een rijverbod.

Ben je gedagvaard?

Heb je een dagvaarding ontvangen om voor de politierechtbank te verschijnen? Dan vind je op de dagvaarding de dag, het uur, de plaats en de kamer waar je wordt verwacht. Ook zie je een omschrijving van de feiten die jou ten laste worden gelegd.

Dries Advocaten behartigt je belangen tijdens de procedure. We trachten de mildst mogelijke bestraffing te bekomen, afhankelijk van de aard van de overtreding en je strafrechtelijk verleden.

Ga je niet akkoord met de uitspraak van de politierechtbank? Dan kunnen we hoger beroep aantekenen, zodat je zaak wordt behandeld door de correctionele rechtbank.

Ben je het slachtoffer van een verkeersongeval?

Indien je als slachtoffer schade hebt geleden door een verkeersongeval, zorgt Dries Advocaten voor de begroting van de schadevergoeding. Eerst proberen we een minnelijke regeling te vinden met de tegenpartij. Als dat niet lukt, starten we een gerechtelijke procedure.

Dries Advocaten kan eveneens zorgen voor de recuperatie van je schade en de betwisting van eventuele aanspraken van een andere partij.

Voor meer info : http://www.driesadvocaten.be/verkeersrecht/