Builds
Image default
Dienstverlening

Hoe Sport Hypnose Je Een Voordeel Kan Geven

Sport Hypnose 

Sport coaching draaide vroeger puur om lichamelijke training. De focus op kracht, uithouding, flexibiliteit, coördinatie en snelheid. Maar alle goede coaches weten dat een perfecte lichamelijke conditie niet het enige is dat een atleet nodig heeft om steeds goed te presteren – een perfecte psychologische conditie speelt ook een grote rol.

Daarom hebben de atletische droomteams een sport psycholoog aan boord. Dit zijn professionelen die ervoor zorgen dat de atleten gefocusseerd, gemotiveerd en emotioneel klaar zijn om het lichamelijke misbruik van vele contact sporten aan te kunnen. Eén van de technieken in het arsenaal van een sport psycholoog is sport hypnose. Wat kan sport hypnose precies doen?

Er zijn verschillende manieren waarop sport hypnose een atleet of team een voordeel kan geven, hieronder staan slechts enkele voorbeelden: Hypnose kan negatieve gedachten die een goede prestatie verhinderen elimineren.

In het ideale geval zijn atleten positieve denkers. Ze moeten zich goed over zichzelf voelen en vertrouwen hebben in hun vermogens. Ze moeten ook snel weer terugkaatsen van mislukkingen en terugval. Als een atleet geplaagd wordt door pessimisme en negatieve zelfdialoog, worden al zijn of haar lichamelijke talenten te niet gedaan.

Sport hypnose kan atleten helpen door ze voortdurend aanmoediging en bevestiging te geven. Met dit proces kunnen coaches zelfvernietigende ideeën zoals “ik zal nooit goed genoeg zijn” of “ik ben altijd slecht in dit gedeelte” elimineren. Wanneer het team gevoel van het spoor af dwaalt, door bijvoorbeeld zware verliezen of trainingsapparatuur defecten, kan hypnose ervoor zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft. Sport hypnose is een soort gereedschap om een atleet naar succes te “psychologiseren”.

Hypnose kan ook focus en concentratie tijdens training en tijdens het echte spel garanderen. Focus en concentratie zijn in elke sport belangrijk. Basketbal spelers moeten altijd alert zijn over hun aanval en verdediging; een raceauto bestuurder moet bewust zijn van elke bocht in de weg; baseball spelers moeten een heldere blik op de bal hebben om het goed te kunnen raken. Met hypnose kun je vlijmscherpe aandacht op dingen richten die belangrijk zijn.

Hypnose kan ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden. Onderzoek heeft de kracht van visualisatie gehuldigd in het verbeteren van vaardigheden of het compenseren van een handicap. Of dat een daadwerkelijke lichamelijke verandering plaatsvindt na de hypnose, of dat het slechts allemaal in het hoofd zit is nog open voor discussie – maar het punt is, sport hypnose werk! Wanneer atletiek atleten gevraagd werden om te visualiseren dat hun benen meer kracht kregen, of wanneer zwemmers gevraagd werden om te visualiseren dat ze makkelijker onder water adem kunnen halen, ontstaat er een significante verandering.

 Bezoek de website van praktijk voor psychotherapie in Rotterdam

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/