Builds
Image default
Dienstverlening

Hoe ziet de gemiddelde dag van een elektricien in Vlaanderen eruit?

Je denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar een dag in het leven van een elektricien Vlaanderen is heel interessant. Geen enkele dag is hetzelfde en je komt telkens grote of kleine problemen tegen die je op de meest creatieve manieren moet oplossen. Je hebt een duidelijk doel als je de werkdag of een bepaald project begint en weet dat je pas klaar bent als het opgelost is. 

Het begin van de werkdag

De werkdag begint over het algemeen erg vroeg, dit komt doordat in de bouwsector iedereen vroeg begint. Op deze manier is het nog rustig op de weg en hierdoor kan je altijd op tijd beginnen en loop je niet achter op je geplande werkzaamheden. Voordat je aan een project begint is het belangrijk om te weten wat er van je verwacht wordt. Een opdrachtgever geeft door wat er gedaan moet worden en jij hebt het inzicht om hier een passend en realistisch plan bij te maken. De opdrachtgever kan een particulier zijn, maar ook een groot bedrijf. Het verschilt heel erg hoe lang je met een project bezig bent. Heb je enkel kleine projecten dan ben je hier misschien maar een dag of een dagdeel mee bezig, terwijl er ook projecten zijn waar je weken mee bezig kunt zijn. 

Oplossingsgericht werken

Als elektricien is het belangrijk dat je oplossingsgericht kunt werken. Er komen op een werkdag veel onverwachte problemen naar je toe die je zonder teveel gedoe en moeilijkheden op moet lossen. Dit houdt het werk spannend en zorgt ervoor dat je het niet routineus uit gaat voeren. Ook het feit dat je met elektriciteit werkt en dit af en toe gevaarlijk kan zijn zorgt ervoor dat je altijd scherm moet zijn en bij de les moet blijven, hoe lang de dag ook is geweest en hoe veel projecten je ook goed hebt afgerond. Het kan niet gebeuren dat er eentje fout gaat en dat dit een levensgevaarlijke situatie oplevert. je hebt dus erg veel verantwoordelijkheid.