Builds
Image default
Dienstverlening

LOCK BUMPING – EEN KORT OVERZICHT VAN WAT LOCK BUMPING IS

Lock bumping is een nieuwe methode om zonder een legitieme sleutel te gebruiken de meeste pen-tuimelaar sloten, die tegenwoordig gebruikt worden, te kunnen openen. Binnen een minuut kan een lock bumping-expert toegang krijgen door het gebruik van bump sleutels (blanco sleutels die vooraf zijn gevormd) en een gereedschap voor het snel aanbrengen van druk (zoals bijvoorbeeld een plastic hamer).

 

Je zult er echt verbaasd van staan te kijken hoe makkelijk het kan zijn om toegang te krijgen tot auto’s of panden wanneer de slot bumping techniek wordt gebruikt en dat alles gewoon via de deur. Je hoeft maar een paar minuten te oefenen om een lock bumping deskundige te worden. Zelfs als je niet begrijpt hoe de techniek werkt, kun je de techniek nog steeds gebruiken en kost het je maar een paar keer proberen om het onder de knie te krijgen.

 

Zelfs sloten die in het verleden onmogelijk konden worden geopend, zijn kwetsbaar voor deze techniek. Je kunt gemakkelijk bump sleutels kopen, die de meerderheid van het standaard type deursloten kan openen. Daarom zijn sloten van huizen (inclusief de sloten van bijvoorbeeld de brievenbus) niet meer veilig genoeg als een lock bumping expert aan het werk gaat. Het is niet langer waar dat een slot van de allerbeste kwaliteit met een grotere frees tolerantie deze indringers kan tegenhouden of kan afschrikken. Het probleem is dat bump sleutels juist effectiever werken voor kwaliteitsdeursloten, omdat deze sloten een systeem hebben dat gemakkelijker dan de ouderwetse sloten kan worden geforceerd met een dergelijke techniek. De deursloten die zwaarder staal hebben, zijn ook kwetsbaarder omdat hun staal beter tegen de schade kan – wat betekent dat er minder weerstand optreedt en indringers effectiever gebruik kunnen maken van de bump sleutels.

 

De sloten die veel pinnen en een ingebouwde veer hebben, zijn het meest geliefd onder de lock bumping deskundigen.

 

Maar ook elektronische sloten, combinatiesloten, magnetische sloten of roterende schijfsloten zullen niet met rust worden gelaten door de lock bumping veteranen. De lock bumping techniek is een bekende methode die wordt gebruikt door lock-picking verenigingen en dit is eigenlijk al sinds de jaren zeventig populair. Maar het is pas onlangs geweest dat slotenmakers of beveiligingsdeskundigen de kennis over lock bumping onder de aandacht van het grote publiek hebben gebracht. Nu zijn onlangs de slotenmakers en beveiligingsdeskundigen door de Amerikaanse overheidsinstanties bekritiseerd omdat er door de ambtenaren wordt gezegd dat als belangrijke staatsinformatie gemakkelijk toegankelijk is voor het grote publiek, het een kritisch veiligheidsprobleem wordt.

 

Eigenlijk is de echte oplossing om de bumping praktijken te beperken door op al je eigendommen sloten te installeren die geen gemakkelijke doelen zijn voor lock bumpers. Daarom heeft de US Postal Service besloten om speciale sloten op hun postkluisjes te gebruiken, die niet kunnen worden geopend, zelfs niet door middel van de lock bumping techniek.

 

Om jezelf in deze moeilijke tijden toch veilig te houden, moet je je bewust zijn van wat lock bumping is, hoe het gedaan wordt en wat je nu echt kunt doen om jezelf hier tegen te beschermen

Voor meer info : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam