Builds
Image default
Winkelen

RVS-katrol voor staalkabel

Als je even de tijd neemt en de site van staalkabelstunter.com bezoekt, zul je al snel merken dat het aantal katrollen dat je daar kunt aanschaffen zeer uitgebreid is. Je vindt in deze gespecialiseerde webwinkel onder andere katrollen met een lier, een RVS-katrol, een RVS-katrol voor staalkabel, een hijshaak katrol, een katrol met schroefdraad en ook gewone simpele katrollen voor licht gebruik.

Op deze overzichtelijke site van de staalkabelstunter.com kun je ook informatie vragen als je graag wilt weten of de katrol, die je wilt gaan kopen, bijvoorbeeld geschikt is voor gebruik in combinatie met staalkabel. Om goed te kunnen bepalen welke katrol en katrolsysteem jij nodig hebt, moet je het gewicht van het product dat je wilt gaan takelen weten en moet je weten waar je de katrol wilt gaan gebruiken.

Een katrol is eigenlijk een werktuig dat ervoor zorgt dat de trekrichting van een touw wordt veranderd. Een basiskatrol bestaat uit een schijf met een groef langs de omtrek, waar het touw in komt te liggen. De schijf draait om een as waardoor er iets gelift kan worden. De uiteinden van de as zijn bevestigd in de blokwangen, die zorgen voor grip en stevigheid.

De blokwangen komen bij elkaar in een haak of oog, dat wordt bevestigd aan een vast punt of aan de hijslast. Als je de foto’s van de verschillende katrollen en van de RVS-katrol voor staalkabel eens bekijkt op de site van staalkabelstunter.com zul je een beter begrip krijgen over hoe een katrol werkt en zal ook in een oogopslag duidelijk worden welke katrol jij nodig hebt.

Bij de kenmerken van de producten op de site van staalkabelstunter.com kun je tevens zien of de katrol kan worden gebruik in combinatie met staalkabel. Bij het aanschaffen van een RVS-katrol voor staalkabel zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Kijk bijvoorbeeld eens wat de totale breedte van de rol is en of dit geschikt is voor jouw gebruik. Kijk of de haak roterend is en of de katrol een robuust ontwerp heeft.

Bekijk of de geleiderkoelie gegoten is en van welk materiaal dit is gemaakt. Kijk wat de diameter van de rol aan de katrol is en hoeveel gewicht de katrol aan kan. De lengte van de haak kan ook belangrijk zijn. Werken met staalkabel is leuk en veelzijdig en zolang je maar beschikt over het geschikte materiaal en de juiste hulpmiddelen, kun je iedere klus klaren.

Voor meer info : https://www.staalkabelstunter.com/bevestiging/katrollen/