Builds
Dienstverlening

Ontspannen op vakantie als ondernemer

Een onbezorgde en ontspannen vakantie is erg belangrijk om er weer een jaar tegenaan te kunnen. Toch gaan veel ondernemers niet echt relaxed op vakantie. Ze liggen te piekeren op het strand omdat ze bang zijn dat hun personeel het niet alleen kan of omdat er opdrachten worden gemist. Om dit te voorkomen en echt lekker te kunnen relaxen moet je er dit jaar voor zorgen dat de zaakjes tot in de puntjes zijn geregeld voor vertrek. Een goede voorbereiding is de sleutel tot een rustgevende vakantie. Bovendien kom je dan terug met meer energie en inspiratie. Daar heb je de rest van het jaar profijt van!

 Als eerste is het belangrijk om de vakantie zo te plannen dat de bedrijfsplanning er zo min mogelijk last van heeft. Denk bijvoorbeeld aan je belangrijkste klanten. Als je weet dat zij op vakantie gaan, is het vaak onhandig dat je voor hun vakantie onbereikbaar bent. Ook een seizoenspiek is een belangrijke factor om rekening mee te houden. In de maand(en) kun je beter wel aanwezig en goed bereikbaar zijn. Anders loop je de kans dat er omzet wordt misgelopen. Stem de vakantie dus zo goed mogelijk af op de bedrijfsplanning.

Ook is het belangrijk om een vakantiedraaiboek op te stellen voordat je ervandoor gaat. Deze kan bijvoorbeeld ook handig zijn als je een keertje ziek bent. Dit hoeft heus geen super uitgebreid boekwerk te zijn, maar er moet wel even duidelijkheid zijn. Met een puntsgewijze opsomming van de belangrijkste bedrijfsprocessen en afspraken kom je al een heel eind. Misschien is het handig om sommige bedrijfsprocessen uit te besteden in de vakantieperiode. Denk bijvoorbeeld aan de telefoonservice. Dit is vaak handig tijdens vakantieperiodes, omdat de bezettingsgraad op kantoor lager ligt. Een inbound callcenter zou dan een goede, tijdelijke optie kunnen zijn.

Voor meer info : https://www.bizziphone.com/