Builds
Financieel

Geld lenen bij een internetbank of een klassieke bank?

We gebruiken het internet voor heel wat, zelfs met de smartphone kunnen we nu online shoppen en betalen. De toepassingen zijn oneindig geworden en de evolutie is aan de gang. Er bestaan nu zelfs internetbanken die enkel en alleen via het internet opereren. Het aanbieden van hun diensten en het contact met de klanten gaat alleen via het internet of telefonisch. Er zijn geen bankkantoren in het straatbeeld, dus op zich kan je niemand persoonlijk spreken.

 

Maar heb je wel persoonlijk contact nodig als je wil geld lenen. Het kan handig zijn voor een leek, als iemand je alles goed kan uitleggen. Maar dan zit je na een gesprek nog met vragen. Via het internet kan je alles lezen en eventueel via e-mail of telefonisch vragen stellen. Je hoeft er je woning niet voor uit en je kan van informatie tot aanvraag alles aan je computer regelen. Om dan enkele dagen later het geld op je rekening te zien staan.

 

Of dat handig is moet je op zich maar zelf uitmaken. Een internet bank hoeft niet te investeren in kantoren, maar op zich merk je dat niet als je naar de kostenpercentages kijkt. Die zijn gelijkend met een klassieke bank. Maar dat wil niet zeggen dat je niet moet vergelijken bij het geld lenen. Vergelijk zoveel mogelijk banken, je zal zien dat de kosten nogal kunnen verschillen en dat kan je geld besparen gedurende de looptijd van je lening.

 

Ben je al helemaal mee met het gemak van het internet, dan zal een internetbank je niet onbekend zijn. Het is makkelijk om eerst een lening simulatie uit te voeren en op basis daarvan te beslissen of je de lening neemt of niet. Je kan de lening aanvragen via de website, maar het is pas als je een papieren contract in bezit hebt, de lening ook effectief begint te lopen.

 

Voor meer info : http://www.kredietje.be/