Builds
Financieel

Een autoverzekering simulatie invullen

Een autoverzekering simulatie invullen, hoe werkt dat 

Er zijn diverse websites waarop je autoverzekeringen kunt vergelijken door middel van het invullen van een korte simulatie. Dit werkt heel eenvoudig. Je krijgt een korte vragenlijst voorgelegd, waar je onder andere zaken als je leeftijd, geslacht en beroep moet invullen. Dat zijn dingen die je uiteraard uit je hoofd weet. Er zal je echter ook altijd een aantal gegevens gevraagd worden, die de aanbieders nodig hebben om de risico’s in te kunnen schatten en zo de hoogte van je premie te kunnen berekenen. Dat zijn de volgende zaken:

Gegevens waarmee de hoogte van je premie wordt berekend 

De datum waarop je je rijbewijs kreeg uitgereikt (maand en jaar) De bonus-malus van je huidige verzekering De datum van de inverkeersstelling van je auto (maand en jaar) De vervaldatum van je huidige autoverzekering, als je die hebt De datums van alle eventuele schadegevallen in de afgelopen vijf jaar (maand en jaar) Is je rijbewijs ooit ingetrokken geweest

In vijf minuten verzekeringen vergelijken en een offerte aanvragen

Dit zijn gegevens die je natuurlijk niet allemaal zomaar paraat hebt, dus je zal dit even moeten opzoeken voordat je de simulatie kunt gaan invullen. Als er een tweede bestuurder regelmatig in de auto zal gaan rijden, die je ook wilt meeverzekeren, dan zal je ook van die persoon alle genoemde gegevens in moeten vullen. Het invullen van je gegevens kost je minder dan vijf minuten. Je krijgt vervolgens in één overzichtelijk simulatiescherm de offertes van de diverse verzekeraars te zien. Je kunt dan bij een of meerdere verzekeraars een vrijblijvende offerte aanvragen. Probeer het bijvoorbeeld op deze website. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is. En het kan je een mooie besparing opleveren.

Voor meer info :