Builds
Financieel

Investeren in garages en parkings

Investeren in garages en parkings

Wanneer je overweegt om te gaan beleggen in vastgoed, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Allereerst is beleggen in vastgoed natuurlijk sowieso een prima idee. Het is een veilige manier om een zeer behoorlijk rendement over je investering te behalen, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een spaarrekening. En het risico is aanzienlijk kleiner dan bij beleggen in aandelen of opties. Bij de term vastgoed denk je natuurlijk direct aan huizen en appartementen of misschien aan een vakantiewoning of hotelkamer. Maar er zijn ook andere mogelijkheden waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht, maar die zeer rendabel kunnen zijn.

Laagdrempelige belegging

Op heel veel plaatsen, met name in de grotere steden en aan de kust, is een enorm tekort aan parkeerplaatsen. De prijzen van garageboxen zijn de laatste jaren dan ook explosief gestegen. Aan de Belgische kust zijn prijzen van 50.000 euro of meer voor een garagebox geen uitzondering meer. De verhuur van zo’n box kan dus een hele aantrekkelijke bijverdienste zijn. Je hoeft er niet zoveel geld in te investeren als in een complete woning of appartement. Daardoor is het een laagdrempelige vorm van beleggen in vastgoed, die voor veel mensen bereikbaar is.

Prima rendement

Naast het zelf kopen en verhuren van een garagebox, is er ook nog de optie om te investeren in een grote publieke parking. Ook hier valt een goed rendement te verdienen. De kosten voor onderhoud zijn vergeleken met een woning of bedrijfspand minimaal en de risico’s zeer laag. Immers, zaken als huurachterstand of leegstand heb je bij een parkeergarage geen last. Een parking in een stadscentrum of bij een winkelboulevard is vrijwel altijd goed gevuld en er wordt per dag of per uur betaald. Het geld stroomt dus gestaag binnen en een jaarlijks rendement van minimaal vijf procent is zeer goed mogelijk.

Voor meer info :