Builds
Financieel

Wat is online boekhouden?

Vroeger was boekhouden een kwestie van al je bonnetjes en facturen goed bewaren en die per kwartaal of maand aan je boekhouder of accountant overdragen. Die voerde de gegevens in, genereerde overzichten en deed je belastingaangifte. Dat werk is nu veel gemakkelijker geworden. De laatste jaren zijn steeds meer ondernemers overgestapt naar online boekhouden. Dit is boekhouden waarbij je via je computer samenwerkt met je online boekhouder.

Bij online boekhouden vind je de software door te surfen naar een internetadres. De gegevens die je invoert worden automatisch opgeslagen in de cloud, op servers die overal ter wereld kunnen staan. Deze gegevens kunnen dus eigenlijk nooit verloren gaan. Je gegevens worden niet gedeeld met derde partijen, waardoor je privacy wordt beschermd.

Boekhoudkundige gegevens zijn kostbare data die goed moeten worden beschermd. Door deze gegevens op te slaan in de cloud kunnen ze dus niet verloren gaan door bijvoorbeeld brand, diefstal of waterschade, of een crash van je computer of de server waarop je boekhouding staat. Vandaar dat online boekhouden veiliger is dan boekhouden op papier of boekhouden met vaste software. Het enige waar je voor moet zorgen, is het kiezen van een sterke wachtwoord die je regelmatig verandert.

Voor meer info : http://onlineboekhouders.be