Builds
Image default
Financieel

Welke kredietvormen zijn er precies?

Het verkrijgen van een krediet of lening is tegenwoordig erg makkelijk. Omdat het zo makkelijk is kan je hierdoor snel in de financiele problemen komen doordat je het verschuldigde bedrag niet meer terug kunt betalen. Uiteraard moet je dit altijd proberen te voorkomen en nooit meer lenen dan je terug kunt betalen. Bij diverse instellingen is het mogelijk een voordelig krediet aan te vragen. Er zijn kredietvormen met een vaste en variabele rente wat natuurlijk erg belangrijk is omdat het bedrag welke je wil aflossen hier helemaal van afhankelijk is.

We zullen de meest voorkomende kredietvormen hieronder bespreken.

Persoonlijke lening
De belangrijkste kenmerken van een persoonlijke krediet is dat je hierbij altijd weet hoeveel je leent en hoe lang de lening loopt. Bij een persoonlijke lening weet je ook wat je maandelijk af gaat lossen en heb je aan het eind van de periode geen schuld meer over. Bij een persoonlijke lening is het uiteraard ook mogelijk om tussentijds gewoon meer af te lossen waardoor je minder schuld overhoudt.

Doorlopend krediet
Bij een doorlopend krediet spreek je eerst een maximale bedrag af en bepaal je zelf wanneer je het geld opneemt en dus rente gaat bepalen over je schuld. Bij een doorlopend krediet bepaal je ook zelf wat je maandelijks wil aflossen waardoor dit een lekker flexibele kredietvorm is. Hiernaast kan je zelf meer terugstorten wanneer het je uitkomt, bijvoorbeeld als je je vakantie geld hebt ontvangen en kan je natuurlijk altijd extra opnemen zodra je het weer nodig hebt.

Kopen op afbetaling
Deze vorm is erg in trek omdat je tegenwoordig overal iets kunt kopen op afbetaling. Er zijn zelfs vormen waarbij je vandaag koopt en het verschuldigde bedrag renteloos pas over een jaar terug hoeft te betalen. Of je nu een nieuwe televisie of wasmachine wilt kopen, alles is tegenwoordig op afbetaling te kopen bij verschillende grote winkelketens.

Voor meer info :