Builds
Woningen

Uitstraling binnendeuren

Bij het decoreren van een woning is het belangrijk om verschillende elementen goed met elkaar te combineren. Denk aan meubelen, woondecoratie, maar ook aan de kleuren van de muren en de soort deuren die je kiest.

Deuren zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Al deze materialen geven een andere uitstraling en effect in je huis. Welke materialen zijn er en welke sfeer en uitstraling geven ze?

Houten binnendeuren

Hout is een natuurlijk materiaal. Het staat er dan ook om bekend dat het een natuurlijke uitstraling heeft. Zeker in combinatie met houten meubelen of een houten vloer, is het mooi om een massieve houten binnendeur te kiezen. Houd hierbij ook rekening met het soort en kleur hout.

Heb je lichte houten meubelen. Dan is het wellicht mooi om hetzelfde kleur hout te kiezen. Een houten deur wordt ook wel toegepast in klassieke woningen. Het kan bijvoorbeeld ook prima in een witte kleur worden geschilderd, waardoor het een brocante en klassieke uitstraling krijgt.

Glazen binnendeuren

Een belangrijk element bij glazen deuren is dat er veel meer lichtinval in je huis zal zijn. Daarnaast heb je meer zicht, wat voor meer openheid zorgt in je woning. Het geeft een ruimtelijk effect. Wil je geen volledige glazen deuren? Dan kan je ook kiezen voor deuren met glas erin.

Afgelakte binnendeuren

Afgelakte deuren zijn netjes en goed te onderhouden. Ze hebben vaak een heldere vormgeving en passen dan ook bij een modern interieur. Zeker wanneer er in de deur gebruik is gemaakt van strakke lijnen. Smalle stijlen in de deur? Dat geeft een lichte en ranke uitstraling. Brede stijlen geven een rijkere weergave.

Hardplastic binnendeuren

Dit is een materiaal wat vaak wordt toegepast bij intensief gebruik. Denk bijvoorbeeld aan scholen, ziekenhuizen en kantoren. Hierdoor hebben ze vaak toch een wat simpele vormgeving en uitstraling. Bij dit soort deuren staat functionaliteit dan ook vaak voorop. Desondanks zijn ze in vele varianten verkrijgbaar.

Fineren binnendeuren

Fineer is een materiaal wat in principe wel in elke woning past. Ze zijn in veel uiteenlopende houtsoorten verkrijgbaar. Denk aan beuken, kersen, teak, noten, grenen, mahonie en eiken. Ze hebben een simpele, maar toch krachtige en nette uitstraling. Bij dit soort deuren ben je ervan verzekerd dat je een ruime keuze hebt.

Glas in lood deuren

Dit soort deuren worden vaak toegepast in de woonkamer. Ze zijn een echte blikvanger en geven misschien een ouderwetse, maar toch authentieke uitstraling. Glas in lood is in verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor glas in lood in elk type woning toepast kan worden.

Voor meer info : http://www.deurenshop.com