Builds
Woning en Tuin

Waarom gezonde coniferen verwijderen?

Uw haag is mooi groen, gezond en eigenlijk is er geen reden om de coniferen te verwijderen. Een rij gezonde coniferen verwijderen kan soms erg pijnlijk zijn. Toch kan het in sommige gevallen wenselijk zijn. U heeft bijvoorbeeld net een nieuw huis gekocht, u heeft een mooie tuin en een mooie groene coniferenhaag. Vervolgens leest u op het internet dat het onderhouden van een coniferenhaag twee keer per jaar moet gebeuren en u heeft geen groene vingers of u houdt gewoon niet van tuinieren. In dat geval zou u de overweging kunnen maken om het onderhoud aan uw haag aan een tuinman of een hoveniersbedrijf uit te besteden. Dat gaat echter geld kosten. U zou er ook voor kunnen kiezen om de coniferen te verwijderen en te vervangen voor een onderhoudsvrije schutting.

Gezonde coniferen verwijderen en een schutting plaatsen

Het komt steeds vaker voor dat mensen ervoor kiezen om hun gezonde coniferen te verwijderen en die te vervangen voor een onderhoudsvrije schutting. Onderhoudsvrije tuinen zijn vandaag de dag erg in trek. Mensen hebben minder tijd en willen zonder al te veel moeite het hele jaar door van hun tuin kunnen genieten. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen hun gezonde coniferen laten verwijderen.

Wat gaat het kosten om een rij gezonde coniferen te verwijderen?

De hoogte van de kosten voor het verwijderen van een rij gezonde coniferen is op voorhand niet te zeggen. Coniferen kunnen op een plek staan die eenvoudig te bereiken is maar de coniferen kunnen ook op een plek staan die niet goed te bereiken is waardoor het verwijderen van de haag ingewikkelder is en daardoor meer zal kosten. De kosten voor het verwijderen van een rij gezonde coniferen zal in ieder geval een paar honderd euro gaan kosten. Ook het aantal te verwijderen coniferen speelt een rol bij het bepalen van de prijs.  

Wanneer u het verwijderen van de gezonde coniferen gaat uitbesteden aan een hoveniersbedrijf dan kunnen wij het aanraden om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerte aan te vragen. Omschrijf waar de coniferen staan, of u een achterom heeft en om hoeveel coniferen het gaat. Ook is het voor een hoveniersbedrijf belangrijk om te weten wat de afmetingen van de coniferen zijn. Voor het verwijderen van een rij hoge coniferen kan het namelijk zo zijn dat er een kapvergunning nodig is al is dat in de praktijk bijna nooit het geval. 

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/

Gerelateerde artikelen

HK Living? We love it!

Insecten buiten de deur

Behoud de sfeer in huis ondanks het vervangen van uw kachel