Builds
Image default
Dienstverlening

Ramen en deuren op maat laten maken

Bij het bouwen of verbouwen van uw woning, komt ook de vraag naar de juiste en meest geschikte ramen en deuren aan bod. Daarbij komt u voor de keuze te staan tussen aluminium, pvc of hout en moet u beslissen of u kiest voor standaard leverbare ramen en deuren of dat u toch eerder opteert voor het op maat laten maken ervan.

Ramen en deuren op maat laten maken

Als u ervoor kiest om uw ramen en deuren op maat te laten maken, kiest u voor kwaliteit en vakmanschap en kunt u de ramen en deuren perfect integreren in de stijl van uw woning. Zeker als u afmetingen nodig hebt die niet binnen de standaard maten vallen, als de stijl van uw woning uniek is of als u een eigen ontwerp voor ogen heeft, is het op maat laten maken van uw ramen en deuren de beste oplossing.

Rest u dan nog de keuze naar materiaal toe te maken. U kunt kiezen voor een afwerking in aluminium, hout of pvc, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium is onderhoudsvriendelijk en u moet bovendien nooit schilderen of vernissen, schoonmaken met lauw water en een schoonmaakmiddel volstaat om terug schone ramen en deuren te hebben. U kiest hier voor een robuust materiaal dat niet aangetast wordt door zon of regen en altijd zijn oorspronkelijke vorm behoudt, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is en u de iets hogere aankoopprijs terugverdient. Aluminium zorgt voor een goede isolatie zowel bij warme als bij koude temperaturen en helpt u daardoor uw energiefactuur onder controle te houden. Voor wie milieuvriendelijk en ecologisch wil bouwen of verbouwen, is aluminium een prima keuze omdat het volledig te recycleren is.

Houten ramen en deuren

Kiezen voor hout voor uw ramen en deuren geeft uw woning een warme, karaktervolle en stijlvolle uitstraling, wat zeker voor landelijke en klassieke woningen een meerwaarde is binnen het geheel. Hout heeft van nature een sterk isolerende functie en is een duurzaam en natuurlijk product. Een groot voordeel van het kiezen voor hout is dat u dit naar eigen wens kan schilderen in de kleur die u verkiest als u na verloop van tijd de aanblik van uw woning een ander accent wilt geven. U moet bij hout wel rekening houden dat er regelmatig onderhoud vereist is om uw ramen en deuren proper te houden.

Pvc ramen en deuren

Pvc kent een relatief lage aankoopprijs, maar biedt u toch ramen en deuren met een lange levensduur waardoor ze prijs-kwaliteit goed scoren. U kiest hier voor een materiaal met een goede isolatiewaarde dat bestand is tegen corrosie. Pvc ramen en deuren kan je in verschillende stijlen en kleuren kiezen waardoor het voor iedere woning te gebruiken is in de stijl van de woning zelf. Ook naar onderhoud toe scoort pvc goed, op geregelde tijdstippen schoonmaken met lauw water volstaat voor een perfect proper resultaat.

Professionele plaatsing voor een perfect resultaat

Welk materiaal u ook kiest, plaatsing door een vakman zorgt ervoor dat alle voordelen optimaal benut worden en dat uw ramen en deuren precies juist passen en perfect afgewerkt worden. Een raam of deur die niet juist geplaatst werd, verliest bijvoorbeeld een deel van zijn isolerende functie of zorgt voor moeilijk openen en sluiten.