Builds
Hobby en vrije tijd

Een nieuwe hobby met de 3d pen

Wellicht heeft u er nog niet van gehoord maar de 3d pen is enorm populair geworden. Vooral jongeren zien de 3d printer pen als een echte hobby. Maar wat is het nu precies en wat kun je er nu mee? En waar moet je aan denken als je ook een 3d pen wilt gaan aanschaffen. In dit artikel proberen we meer informatie te geven over de 3d pen.

Wat is de 3d pen nu precies

Een 3d pen is een pen die je kunt gebruiken om te tekenen. Het tekenen gaat alleen niet echt op papier maar zal een 3d object als resultaat hebben. Een 3d pen is dus compleet wat anders dan een gewone pen. Waar je in een normale pen inkt hebt om op het papier af te drukken is dit bij een 3d pen filament. Filament is er als natuurlijk materiaal (PLA) als ook in ABS. De 3d pen zal met zijn ingebouwde snoozle het filament verhitten en hierdoor kun je dus met dit vloeibaar materiaal tekenen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van 3d stencils om een tekening te maken en hierbij kan er dan op papier een soort van bouwplaat worden gebruikt. Door de 3d tekening uiteindelijk aan elkaar te verbinden heb je een geheel object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een 3d huis waarbij je vier vlakken kunt samenvoegen tot een geheel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Wanneer je een 3d pen wilt aanschaffen is het belangrijk goed op te letten of je geen imitatie pen aanschaft. Er zijn erg veel aanbieders op de markt en er zijn ook veel imitatie 3d pennen. Deze pennen zijn niet zo veilig en hebben geen certificaat van veiligheid. Wees er dus zeker van dat je bij een erkende webshop je pen besteld. Ook is het belangrijk om naar het gebruik te kijken. De duurdere modellen zijn vaak uitgerust met een handmatige en automatische doorvoer en beveiligd tegen oververhitting. Ook is er vaak dan een display aanwezig die je de juiste temperatuur doorgeeft. De nieuwere pennen zijn bovendien voorzien van een beter binnenwerk waardoor verstopping minder snel voorkomt. Voor een goede 3d pen kijk je bij www.goedkope3dpen.nl.

Voor meer info :