Builds
Image default
Hobby en vrije tijd

Voordelen gebruik infrarood sauna

Infrarood sauna’s vindt je eigenlijk in elk wellnesscenter, zo ook de Infrarood sauna van Elite Wellness.

De sauna biedt de mens veel voordelen en is dan ook favoriet onder de gebruiker.

Het infrarood licht zorgt voor een natuurlijke warmte die als het ware de zonnestralen nabootsen. De warmte werkt goed in op het lichaam en de geest.

1. Ontspanning

Ontspanning staat op nummer 1. De warmte zorgt voor een aangenaam gevoel, waardoor lichaam en geest de spanning die het heeft, kan verlaten. Door de transpireren, kan spanning ook verminderen en zelfs verdwijnen.

2: Zuiveren van de huid

De Infrarood sauna is de sauna geschikt voor mensen die bijvoorbeeld huidklachten hebben. Dit kan variëren van acne, eczeem en psoriasis, maar ook kan het open wondjes sneller doen genezen. Er wordt dan minder littekenweefsel aangemaakt door de straling en warmte die binnen het lichaam dringt. Daarnaast worden rimpels tegengegaan en gaat de huid steviger en stralender worden. Zelfs cellulitis kan verminderd worden door met regelmaat de infrarood sauna te bezoeken.

3: Ontgiften

Bij warmte gaat het lichaam transpireren. Op deze manier ontdoet jouw lichaam zich van gifstoffen en verdwijnt via het transpireren uit het lichaam. Vergeleken andere sauna’s werkt de infrarood tot 10 keer sterker dan andere sauna’s.

4: Gewichtsverlies

Wanneer je ontgift verlies je natuurlijk wat aan lichaamsgewicht. Het is zelfs onderzocht dat je in 30 minuten dat je gebruik maakt van de infrarood sauna, je snel calorieën verbrandt. Dit heeft te maken dat door de warmte het lichaam zelf probeert af te koelen. Hierdoor neemt het ritme van het hart toe en versnelt het de stofwisseling.

5. Bloeddoorstroming

Tijdens het zitten in de sauna worden de spieren in het lichaam verwarmd en dit zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Het zorgt ervoor dat het bloed goed wordt getransporteerd in het lichaam en ontstekingen worden tegen gegaan. Dit helpt voor eventuele pijnverlichting en/of genezingsproces.

 

6. Bloeddruk

Naast verbetering van de bloeddoorstroming wordt ook de bloeddruk verlaagd. Dit kan gunstig zijn bij mensen die van nature een te hoge bloeddruk hebben. Infrarood therapie in de vorm van saunabezoek helpt dus goed om hoge bloeddruk tegen te gaan.

7. Verminderen van pijn

Door de warmte in de infrarood sauna kunnen diverse pijntjes verminderen. Denkend aan bijvoorbeeld rug- en nekpijn of artritis.