Builds
Image default
Internet

Nederlanders dol op lijstjes

Lijstjes, wie kent ze niet. Wij Nederlanders maken er dagelijks gebruik van en zijn daarom een van de meest lijstjes-minded volkeren in de wereld. Nederlanders gebruiken letterlijk overal lijstjes voor of lezen er gigantisch veel over, maar hoe komt dat nou precies?

Nederlanders zijn controlfreaks

Een van de hoofdredenen waarom wij als klein landje zo idolaat zijn van lijstjes is een stukje controle. Je herkent het zeker en vast wanneer je naar de supermarkt moet om je wekelijkse boodschappen te kopen. 7 op de 10 mensen koopt hun boodschappen door middel van een zogenaamd boodschappenlijstje. Vroeger schreef men dit soort lijstjes vaak op een stukje papier, maar tegenwoordig appen de mensen elkaar wat ze precies nodig hebben. Met de mogelijkheden van het internet is zowat alles terug te zoeken of op te slaan, bijvoorbeeld door middel van een AH-bonuskaart, wie kent hem niet.

Lootjes trekken met de feestdagen

Ken je dat? Dat je samen met je gezin, familie en/of vrienden lootjes trekt? Ook daarin is Nederland koploper. Alles moeten wij ”schijnbaar” registreren en weten van elkaar. Het lootje trekken met bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerstmis is daarop geen uitzondering. Vooral kinderen maken gigantische lijstjes met allerlei verzoeken aan de Sint of Kerstman. Van cadeautjes tot en met vrede op aarde. Het komt allemaal voor op de gemiddelde wensenlijst met de feestdagen. Aan de ene kant is het voor bijvoorbeeld ouders ook makkelijk, aangezien men zodoende in ieder geval geen fout cadeau voor de kleine kroost kan kopen. Hierdoor is de kans op een grote glimlach tijdens het uitpakken ineens een heel stuk groter!

De lijstjes voor vakantie

Als we het dan toch over de ultieme lijst hebben, dan kan de paklijst voor de zomer of wintervakantie niet ontbreken. Je wilt immers niets vergeten wanneer je je spullen aan het inpakken bent voor die ultieme reis waar je al zolang op hebt gewacht. Overigens komt het natuurlijk met enige regelmaat voor dat je ondanks je goede wil toch nog het een en ander vergeet. Een vergissing is menselijk zullen we maar zeggen. 

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun lijstjes voor bijvoorbeeld Netflix. Er komen immers zoveel series en films uit dat het niet bij te houden is allemaal, maar toch wil je die ene serie of film zien waar men zoveel over spreekt. Hiervoor zijn allerlei top 5 lijstjes beschikbaar die je kunt gebruiken, zodat je naar hartenlust Netflix kunt bingewatchen op je vrije dag of in het weekend.

Voor meer info : https://alletop5lijstjes.nl