Builds
Muziek

Basgitaar leren spelen?

Wou je altijd al basgitaar leren spelen? Dan wordt in deze blog kort uitgelegd hoe dit in zijn werking gaat. Het kan zijn dat je hiervoor al akoestische of elektrische gitaar hebt gespeeld. Dan is het even wennen om basgitaar te gaan spelen. Elektrische als akoestische gitaren hebben namelijk 6 snaren. Een basgitaar daarentegen heeft er maar 4. Net als de kleine, maar toch welbekende ukelele gitaren. Je zal dan ook wel begrijpen dat de gitaarakkoorden voor een akoestische gitaar niet hetzelfde zijn als die van een basgitaar. Hetzelfde gaat ook op voor de elektrische gitaar in vergelijking met de basgitaar. Je zal daarom simpel gezegd het wiel weer opnieuw moeten uitvinden. Lees snel verder en het één en ander te weten over deze bijzondere gitaar.

Wat is een basgitaar?

Om basgitaar te leren spelen is het ook belangrijk om te weten wat een basgitaar is. Een basgitaar is eigenlijk een te grote ukelele en heeft wel wat weg van een elektrische gitaar. Toch zijn er ook grote verschillen. In optredens wordt er vaak gebruik gemaakt van zowel een elektrische als basgitarist. Zowel bij elektrische snaarinstrumenten als bij de basgitaar is er vaak geen klankkast aanwezig, zoals dit wel het geval is bij een akoestische gitaar. Daarom kan de basgitaar alleen een hoog volume produceren wanneer er gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaarversterker. Wil je meer weten over de tonen die bij iedere snaar van de basgitaar horen? Bekijk dan eens onderstaande filmpje.

Basgitaar kopen

Allereerst is het belangrijk om meerdere basgitaren met elkaar te gaan vergelijken. Wellicht heb je er al één gekocht, dat zou helemaal mooi zijn. Voor diegene, welke nog geen basgitaar hebben gekocht, zal enig advies vast goed van pas komen. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar grote, gebruiksgemak en het gewicht. Op het eerste gezicht lijkt een grote uitvoering misschien gaaf, maar op de lange termijn zal je echt verlangen naar comfort. Het is dan goed om een basgitaar te hebben die fijn in de hand ligt. Mocht je twijfelen over de keuze, dan is het belangrijk om deze aandachtspunten te overwegen.

Bron: http://www.uwgitaarlesonline.nl/basgitaar/

Voor meer info :