Builds
Image default
Particuliere dienstverlening

Een snelle WordPress website maken

Een snelle WordPress website maken

Je kunt een snelle WordPress website laten maken door een ervaren webdesignbureau in te huren. Sinds juni 2021 geldt voor de Google SEO de laadtijd van een website zwaar mee in de bepaling voor de positie in de zoekmachine. Om goed te kunnen scoren bij de klanten heb je ook een snelle website nodig. Het is dus een win win situatie wanneer je besluit dit aan te pakken. Een ideale laadtijd van een website bedraagt maximaal 3 seconden. Echter als je grafische websites hebt met videos dan is meestal 5 seconden maar haalbaar. Ook is het verstandig om te zorgen dat klanten in 2 klikken iets kunnen bestellen bij je. Dit zorgt ervoor dat er snel meer bestellingen zullen volgen. Zo kan jij winnen van de hoge concurrentie die er op dit moment is.

Wat kun je doen om een WordPress website sneller te maken?

Een snelle WordPress website maken kun je ook zelf doen. Het belangrijkste is dat je voor een webhosting partij kiest die jou de beste snelheid kan bieden. Wanneer je gebruik maakt van WordPress dan is het verstandig om te kijken of je een Content Delivery Network kunt gebruiken zoals Cloudflare. Vaak is dit bij budgethosting niet mogelijk en het verschil is meestal maar een paar euro per maand. Het is een verstandige investering want je zult meer omzet gaan maken met een snelle website. Ook bied bijvoorbeeld Cloudflare extra beveiliging tegen Ddos aanvallen e.d. Je zorgt er dus ook voor dat de gegevens van jouw bedrijf en van de klanten veilig blijven. Eventueel kun je de inhoud verkleinen met een Gzip plugin. Daarnaast zou je ook een cache plugin kunnen gebruiken zoals W3 total Cache of WP Rocket. Ook zou je afbeeldingen kunnen verkleinen met de plugin WP Smush of Shortpixel. Afbeeldingen zorgen vaak voor de meeste laadtijd. Je zou het ook uitgesteld kunnen laden, echter is dit voor het gebruikersgemak wat minder aan te raden. Daarnaast zijn er ook plugins waarmee je inhoud zoals CSS en Javascript kunt verkleinen of samenvoegen. Let er dan wel op dat de website goed zichtbaar blijft.

Hoge positie in Google halen wanneer je Een snelle WordPress website laat maken 

Je kunt een snelle WordPress website laten maken door verschillende webdesignbureaus. Het hebben van een snelle website vandaag de dag is steeds makkelijker aan het worden. Er zijn namelijk veel plugins beschikbaar voor WordPress waarmee je de website kunt versnellen. Google meet namelijk hoelang het duurt voordat er contact is met de website. Dit wordt ook wel First Input Delay genoemd. Hiermee wordt het voor gebruikers inzichtelijk hoelang het duurt voordat de website geladen is. Echter kun je ook zien hoelang het duurt voordat scripts en afbeeldingen nodig hebben om te laden. Het is dus verstandig om hier een ervaren webdesigner voor in te schakelen of jezelf hierin te verdiepen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je hoog in Google komt.