Builds
Image default
Verbouwen

EPDM Lijm kopen, waar op letten?

Deze lijm is een A kwaliteit lijm en heb je in twee vormen. De EPDM lijm voor kwast of roller of de verspuitbare EPDM lijm. Allebei de vormen zijn van hoge kwaliteit en geven garantie op een jarenlange waterdicht EPDM dak. Het dak wordt bloot gesteld aan verschillende temperatuurverschillen en extreme weersomstandigheden, deze EPDM lijm is daarom speciaal ontwikkeld.

EPDM lijmsoorten
Er zijn drie soorten EPDM lijm: spuitlijm, contactlijm en bodemlijm.

EPDM spuitlijm
De EPDM spuitlijm is voor de professionele gebruiker. Het is interessant dit aan te schaffen als er een groot EPDM dak geplaatst moet worden of als er vaker een EPDM dak gelijmd moet worden. Voor het werken met de spuitlijm is een drukvat nodig. Deze moet eenmalig met een spuitpistool en drukslang aangeschaft worden. De lijm zal in het drukvat en in de slang niet uitdrogen. De spuitlijm wordt aangeboden in 22 liter, dit is een standaard hoeveelheid. Per m2 wordt er ongeveer 700 gram gebruikt.

EPDM contactlijm
De EPDM contactlijm wordt gebruikt bij de opstanden, de randen en de hemelwaterafvoer. Ook bij de prefab hoekstukken en andere EPDM onderdelen, dient deze EPDM lijm gebruikt te worden. Deze contactlijm wordt aangeboden in de hoeveelheid 1 of 5 kg, Per m2 is het verbruik ongeveer 500 gram bij dubbelzijdig aanbrengen.

EPDM bodemlijm
Voor de enkelzijdige verlijming van het horizontale gedeelte is de bodemlijm ontwikkeld. Tijdens de verwerking is deze lijm langere tijd corrigeerbaar en van toepassing op meerdere ondergronden. De bodemlijm wordt aangeboden in 3 of 6 kg. Per m2 wordt er ongeveer 250 gram verbruikt.

De lijmen dienen gebruikt te worden op een droge en schone ondergrond. Als beide handdroog zijn, dan kunnen ze op elkaar geplaatst worden. Voor de afwerking van de naden kan de EPDM kit gebruikt worden.

Voor meer info : https://www.spuitlijmconcurrent.nl/epdm-lijm/epdm-lijm-kopen